Volgende tegenvaller Australië: Milligan haakt af

Reacties

Het zit Australië in de aanloop naar het duel van woensdag met Oranje niet mee. In de eerste wedstrijd, die met 3-1 verloren ging tegen Chili, liep Ivan Franjic al een blessure op die hem het verdere WK kost. In navolging van de rechtsback moet ook Mark Milligan daar voor vrezen.

Volgende tegenvaller Australië: Milligan haakt af

Milligan liep tijdens de besloten training van Australië in Porto Alegre een hamstringblessure op. Bondscoach Ange Postecoglu verkeert nu in onzekerheid over de beschikbaarheid van de middenvelder van Melbourne Victory voor de rest van het toernooi. Het treffen met Oranje haalt hij sowieso niet.

De verwachting is dat Postecoglu Ryan McGowan opnieuw als vervanger van Franjic zal opstellen. Tegen Chili was hij ook al zijn vervanger. Daarop volgend zal de Australische bondscoach als partner van middenvelder en aanvoerder Mile Jedinak op het middenveld hoogstwaarschijnlijk voor James Holland kiezen. Holland mislukte in het verleden bij AZ waar hij nooit een basisplek kon afdwingen en kwam ook nog voor Sparta uit.

Plankenkoorts
Na de training ging aanvoerder Jedinak in op de kansen van de Aussies, tegen het zwaar favoriete Oranje dat vrijdag met 5-1 won van Spanje. 'Voor een hoop van onze spelers is dit het eerste WK. Het eerste duel met Chili was de grootste wedstrijd van hun loopbaan tot nu toe. Er is dus inderdaad sprake geweest van plankenkoorts. Maar belangrijker was onze reactie. Na die twintig minuten (waarin het 2-0 voor Chili werd, red.) ging het steeds beter en durfden die jongens naar voren te lopen.'

Jedinak aast op een goede prestatie. 'We hebben een plan en gaan ons daar aan houden. We kunnen revanche nemen voor de nederlaag tegen Chili. Dat het in Porto Alegre koeler is dan in Cuiaba kan ons daarbij wel eens gaan helpen', doelde hij op het tempo waarmee de Australiërs normaliter voor de dag komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.