Mark Flekken heeft zondag ook in het doel van SC Freiburg een bittere teleurstelling moeten incasseren. De reservedoelman van Oranje mocht zichzelf één goal van Eintracht Frankfurt aanrekenen.

SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 2
Eintracht Frankfurt

Na zijn bewogen week bij Oranje keerde Flekken terug bij Freiburg. De hoop op een interlanddebuut was ijdel gebleken. Bondscoach Louis van Gaal gaf ondanks eerder loftuitingen voor de beslissende wedstrijd tegen Noorwegen de voorkeur aan de later ingevlogen Jasper Cillessen.

Het eerste optreden na zijn Oranje-week werd er ook eentje met een bittere nasmaak. Na een ruim een half uur was Flekken kansloos geweest op de inzet van Jesper Lindström. Maar het was de 2-0 van Filip Kostic die de goalie hoofdpijn zal hebben bezorgd.

De gewezen aanvaller van FC Groningen slingerde op slag van rust een vrije trap van ruim dertig meter in het strafschopgebied van Freiburg. Niemand raakte de bal, die met een stuit pardoes in het doel van de verbouwereerde Flekken viel.

Freiburg kon na rust de opgelopen schade niet herstellen en heeft door de tweede nederlaag op rij in de Bundesliga een pas op de plaats moeten maken.