Volendam verrast door sterkste punt Van de Ven: 'Nog nooit zoiets gezien'

Reacties

Bij FC Volendam kijken ze reikhalzend uit naar de aanstaande transfer van Micky van de Ven naar Tottenham Hotspur. Volgens Ruben Jongkind, directeur opleidingen en samenwerkingen bij Volendam, was de verdediger van VfL Wolfsburg altijd al een buitengewoon talent, al moest er ook nog veel gebeuren.

Volendam verrast door sterkste punt Van de Ven: 'Nog nooit zoiets gezien'
© Pro Shots

Volendam en Tottenham lijken elkaar te naderen in een transfersom van zo'n 35 miljoen euro. Als het zover is, gaat ook bij Volendam de vlag uit. De inmiddels 22-jarige Van de Ven werd opgeleid door Het Andere Oranje, waar er destijds ook veel werk aan de winkel was. 'We hebben veel ervaring met jonge spelers. We kijken naar sterktes en zagen een Cruijffiaanse verdediger, iemand die veel risico neemt en een geweldige snelheid heeft. Ik had nog nooit zoiets gezien', vertelt Jongkind aan de BBC.

'Wel zagen we dat hij verdedigend een beetje zwak was, vooral in behendigheid, in de één-tegen-één, koppen en op tactisch vlak. Dat zijn dingen waar we aan kunnen werken. Maar zijn speciale wapen had hij al. Ik werkte bij Ajax met snelle spelers, maar dit was ongelooflijk. We geloofden absoluut in zijn kwaliteiten. We hebben gewerkt met Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Sergiño Dest, Toby Alderweireld, Sven Botman, allemaal goede verdedigers', vervolgt Jongkind.

'We wisten welk niveau hij in potentie zou kunnen bereiken. We hebben veel aan hem gewerkt. Hij kwam tien kilo aan en tactisch werd hij veel sterker. Mentaal was hij al sterk, maar hij kreeg een topsportmentaliteit, trainde hard en zorgde voor zichzelf. Zijn kopkracht verbeterde veel en ook technisch werd hij beter. Hij is zo'n winnaar, een vechter. Hij wil niet verliezen, nooit. Hij zal alles geven. Toen hij bij ons was, was hij nog heel jong. Hij moest ook zijn persoonlijkheid buiten het veld ontwikkelen en dat heb je nodig als je in de Premier League gaat spelen', zegt Jongkind.

Van de Ven maakt twee jaar geleden voor zo'n 3,5 miljoen euro de transfer naar Wolfsburg. Volendam heeft een doorverkooppercentage bedongen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.