Volendam verandert stadionnaam eenmalig als eerbetoon aan Wim Kras

Reacties

FC Volendam gaat ter nagedachtenis van de deze week overleden Wim Kras het stadion eenmalig omdopen tot het Wim Kras Stadion. Daarnaast wordt er voorafgaand aan het duel met Vitesse een minuut lang geapplaudisseerd.

Volendam verandert stadionnaam eenmalig als eerbetoon aan Wim Kras
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 0
Vitesse
Vitesse

Wim Kras staat voor eens en misschien zelfs wel voor altijd te boek als de jongste speler ooit in de Eredivisie. De Volendammer is de enige speler in de geschiedenis van het Nederlands voetbal die als vijftienjarige debuteerde in de Eredivisie. Kras speelde in totaal 381 wedstrijden in het eerste elftal van FC Volendam en daarin was hij 94 keer trefzeker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na zijn spelersloopbaan bleef Kras verbonden aan de club en was hij actief voor de jeugd van Volendam. Woensdag bracht de club naar buiten dat Kras op 79-jarige leeftijd is overleden. Als eerbetoon wordt de naam van het stadion van Volendam eenmalig aangepast. In plaats van in het gebruikelijke KRAS Stadion, wordt zaterdag tegen Vitesse gespeeld in het Wim Kras Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.