Volendam huurt 'technisch zeer vaardige' Sanchez van Olympique Lyonnais

Reacties

FC Volendam krijgt de beschikking over Florent Sanchez Da Silva, zo bevestigt de club maandagmiddag. De negentienjarige centrale middenvelder wordt gehuurd van Olympique Lyonnais. Volgens eerdere berichtgeving van L'Équipe is er geen sprake van een optie tot koop. 

Volendam huurt 'technisch zeer vaardige' Sanchez van Olympique Lyonnais
© Pro Shots

Sanchez is afkomstig uit de jeugdopleiding van Lyon. Hij speelde op 6 februari 2021 twee minuten mee in de competitiewedstrijd van het eerste elftal tegen Strasbourg (3-0). Het bleef echter bij dat ene optreden. 'Ik heb voor deze huuroptie gekozen omdat ik speeltijd nodig heb op het hoogste niveau', legt hij dan ook uit op de website van Volendam.

'Volendam past perfect bij wat ik zoek, omdat ze kansen geven aan jonge spelers en aanvallend voetbal spelen', vervolgt de huurling. 'Mijn doelstellingen zijn zoveel mogelijk minuten maken de komende zes maanden en het team helpen om te handhaven in de Eredivisie. Ik kijk er heel erg naar uit om mijn eerste wedstrijd met Volendam te spelen.'

Artikel gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door technisch directeur Jasper van Leeuwen wordt Sanchez omschreven als 'een technisch zeer vaardige speler, met een bovengemiddeld spelinzicht'. 'Zijn grote kracht is dat hij dingen sneller ziet dan de meesten en het spel daarna simpel kan houden. Daardoor kunnen anderen ook meer in hun kracht komen. Florent kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar wij zien hem vooral als verbindingsspeler.'

Sanchez speelde de voorbije jaren met name voor de B-ploeg van Lyon en werd in de tweede helft van het seizoen 2021/22 verhuurd aan derdedivisionist Villefranche. Onder Peter Bosz had hij weinig uitzicht op speeltijd. Verder speelde hij zes interlands voor Frankrijk Onder-19.

Met Filip Stankovic en Gartano Orisanio heeft Volendam momenteel al de beschikking over twee huurlingen van Internazionale. Bovendien wordt Francesco Antonucci gehuurd van Feyenoord. Sanchez is de eerste aanwinst van Volendam in de winterse transferperiode.

De ploeg van trainer Wim Jonk staat met zes punten uit veertien wedstrijden op de laatste plaats in de Eredivisie. Om directe degradatie te ontlopen, moet Volendam minstens twee plekken stijgen op de ranglijst.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.