Volendam en Jong Utrecht vermaken publiek met prachtgoals

FC Volendam heeft de achterstand op koploper VVV-Venlo verkleind tot acht punten. De ploeg van trainer Robert Molenaar won in een vermakelijk duel met 2-4 van Jong FC Utrecht.

Het andere Oranje was in Utrecht de sterkere ploeg in de eerste helft. Dat leverde in de 38ste minuut de terechte 1-0 op. Dennis van der Heijden, gehuurd van ADO Den Haag, maakte zijn eerste doelpunt voor Volendam met een snoeihard schot in de bovenhoek. Direct na rust had diezelfde Van der Heijden (foto) de 2-0 op zijn schoen, maar hij faalde in de afronding.

Daar profiteerde Jong FC Utrecht optimaal van, want twee minuten na de gemiste kans werd het 1-1 door de pas zeventienjarige Nick Venema, die afgelopen weekend nog inviel bij het eerste tegen PSV. Bert Steltenpool zette Volendam met een prachtige kopbal wederom op voorsprong, maar weer werd de voorsprong niet vastgehouden. Gyrano Kerk tekende met een schot vanaf een meter of twintig voor de 2-2.

Uiteindelijk bleek drie keer scheepsrecht, want de rake strafschop van Henny Schilder in de 83ste minuut kwam de thuisploeg niet meer te boven. Sterker nog, diep in de extra tijd werd het zelfs 2-4 via wederom Steltenpool.

Volendam blijft derde in de Jupiler League met 48 punten uit 25 wedstrijden, één punt minder dan nummer twee Jong Ajax. De Amsterdammers zouden maandagavond in actie komen tegen MVV Maastricht, maar dat duel werd afgelast. Dinsdagavond treffen beide ploegen elkaar alsnog. Jong FC Utrecht staat zeventiende met 23 punten.