Voetbaldier Giménez heeft geen vrijaf nodig: 'Voetbal is voor mij vakantie'

Reacties

Op 17 juli besliste Santiago Giménez de finale om de Gold Cup met een doelpunt voor Mexico, niet veel later meldde hij zich alweer bij Feyenoord voor het nieuwe seizoen. Voor de spits was dat geen enkel probleem, zo legde hij uit op de persconferentie na de wedstrijd tegen Almere City FC.

Voetbaldier Giménez heeft geen vrijaf nodig: 'Voetbal is voor mij vakantie'
© ESPN
Feyenoord
Feyenoord
6 - 1
Almere City FC
Almere City FC

'We speelden aan het begin van het seizoen de finale tegen PSV, daar wilde ik bij zijn', verklaarde Giménez waarom hij genoegen nam met een week vakantie voor de start van het nieuwe seizoen. Op 4 augustus stond hij alweer in de basisopstelling van Feyenoord, hij speelde 62 minuten mee in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

De Mexicaan had langer vakantie mogen nemen, maar wilde dat zelf niet. 'Ik hou van het spelletje, voor mij is voetbal als vakantie', zei hij met een glimlach na zijn twee doelpunten tegen Almere City. 'Ik ben erg blij. Met de overwinning en ook met mijn twee goals. Een hattrick was perfect geweest, maar ik moet blijven werken om meer te scoren', was de aanvalsleider van Feyenoord strijdvaardig.

In de jacht op een hattrick werkte het weer niet mee. 'Het was lastig om op te starten, mentaal gezien ook', doelde Giménez op de tijdelijke staking vanwege onweer. 'Bij mijn eerste balcontact was het raak, daarom wilde ik doorgaan. We hebben lang in de kleedkamer gezeten en dan moet je focus op de wedstrijd blijven. Dat is best lastig.'

Aan het einde van het afgelopen seizoen pikte Giménez voor VI zijn meest bijzondere goals uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.