Voetbal op tv: City versus United ook op open zender

Reacties

Het is de dag van de FA Cup-finale, waarin Manchester City en Manchester United op Wembley tegenover elkaar staan. De wedstrijd is op verschillende manieren te bekijken, waaronder via een open kanaal.

Voetbal op tv: City versus United ook op open zender
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Ziggo Sport heeft in Nederland de tv-rechten voor het FA Cup-toernooi en zendt de finale op zowel de kanalen Ziggo Sport als Ziggo Sport Select uit. Er is echter ook een andere optie voor Nederlandse tv-kijkers. De BBC heeft namelijk eveneens de rechten voor het uitzenden van de finale en de wedstrijd is ook live te zien op BBC One. De Britse zender pakt uit en begint om 14.50 uur al met de voorbeschouwing.

De strijd tussen City en United is het slotstuk van het Engelse voetbalseizoen. The Citizens werden in de Premier League voor de derde keer op rij kampioen, terwijl The Red Devils met de League Cup eerder dit seizoen ook al een prijs pakten. Erik ten Hag kan zijn eerste seizoen als manager van United dus afsluiten met twee prijzen. De topper op een uitverkocht Wembley begint om 16.00 uur.

Op VI PRO leven we uitgebreid toe naar de finale, met aandacht voor onder meer Rodri en Bruno Fernandes, twee van de bepalende spelers bij de grootmachten uit Manchester.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.