Manchester City nu al landskampioen na zoveelste misstap van Arsenal

Reacties

Manchester City is voor de derde opeenvolgende keer kampioen van Engeland geworden. De koploper kwam zaterdagavond zelf niet in actie, maar achtervolger Arsenal wel. Omdat de club uit Londen voor alweer de vierde keer puntenverlies leed in een maand tijd, is Man City zonder te spelen al zeker van de volgende titel. Man City pakte vijf van de zes laatste landstitels in Engeland.

Manchester City nu al landskampioen na zoveelste misstap van Arsenal
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Arsenal stond bijna het hele seizoen bovenaan, maar zag na een belabberde fase Man City flink inlopen en uiteindelijk de eerste plek overnemen. De spanning nam het over bij The Gunners, die sinds april liefst zesmaal tegen puntenverlies aanliepen. Man City zette daar elf opeenvolgende overwinningen tegenover en mag zichzelf dus opnieuw de beste van Engeland noemen. Voor Arsenal ging het zaterdag dus weer mis, ditmaal tegen Nottingham Forest. Die club is door de knappe zege op Arsenal zeker van lijfsbehoud.

Een speler met een verleden in Nederland maakte in het duel met Arsenal het verschil voor Nottingham. Taiwo Awoniyi werd in 2016 door Liverpool uitgeleend aan NEC, waarna hij slechts twee goals maakte in de Eredivisie. Zaterdagavond besliste hij toch echt de Engelse titelstrijd. Na balverlies van Martin Ødegaard ging het snel en uit de kluts kreeg Awoniyi de bal achter keeper Aaron Ramsdale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een blik op de statistieken leverde vervolgens een bijzonder beeld op. Arsenal had in de eerste helft 81,4 procent van het balbezit, Nottingham bleef op 18,6 procent balbezit steken en had een passzuiverheid van 53 procent. Maar de belangrijkste statistiek was in het voordeel van de laagvlieger: 1-0. In de tweede helft ging City Ground er nog eens vol achter staan en de thuisclub hield zowaar stand.

Door de overwinning is Nottingham dus zeker van lijfsbehoud op het hoogste niveau. Arsenal ziet een bijzonder seizoen in mineur eindigen, maar dwong weken geleden al wel een terugkeer in de Champions League af. The Gunners speelden in 2017 voor het laatst in het elitetoernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.