Vloet en Van Ginkel schrikken allebei van overtreding

Reacties

Na afloop van de 1-4 zege van PSV op bezoek bij NAC Breda werd ook lang nagesproken over een overtreding van Rai Vloet. Hij velde Marco van Ginkel met een flinke trap op de kuit, maar werd daar niet met een kaart voor bestraft.

Vloet en Van Ginkel schrikken allebei van overtreding

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik zei nog tegen de scheids: "Dat is toch gestrekt been, op mijn kuit." Ik dacht ook dat hij een kaart zou krijgen, maar hij geeft alleen een vrije trap', zo sprak Van Ginkel na afloop met FOX Sports over de overtreding. 'De scheidsrechter (Pol van Boekel, red.) zei niks, hij liep direct weg. Beetje jammer. Gelukkig voel ik er nu niet zoveel van, de schade valt mee', aldus de PSV-aanvoerder, die daarmee met de schrik vrijkwam.

Datzelfde gold voor de boosdoener, die na het duel het boetekleed aantrok. 'Ik schrok er zelf ook van. Ik heb ook tegen Marco gezegd dat het niet mijn bedoeling was om hem zo te raken. Ik deed een aanval op de bal en hij zette zijn voet op dat moment ertussen, mijn been was toen al onderweg waardoor ik hem op zijn kuit raakte. Ik was te laat, maar het was niet mijn intentie om hem te raken', zo legde de voormalige PSV'er uit. Of Vloet (op de foto in een ander duel) mazzel heeft gehad? 'Ja, dat denk ik wel ja.'

PSV-trainer Phillip Cocu had de overtreding in eerste instantie niet gezien, maar was duidelijk toen hij met de beelden werd geconfronteerd. 'Dat lijkt me wel duidelijk. Laat hij het vooral bij voetbal houden, want dat deed hij vandaag zo goed. Dit hoort er niet bij. Misschien had hij wel te veel motivatie en adrenaline om het juist tegen PSV te laten zien', vertelde Cocu. Ook NAC-coach Stijn Vreven erkende dat zijn middenvelder over de schreef ging. 'Ik vraag mijn spelers op het randje te spelen. Dit was erover.'

VI-verslaggever Dolf van Aert kijkt terug op het duel tussen NAC en PSV
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.