Vliegende start bezorgt Zenit prima uitgangspositie

Zenit Sint-Petersburg heeft dinsdag de eerste wedstrijd in de play-offs om een Champions League-ticket gewonnen van AJ Auxerre. Aleksandr Kerzhakov was al vroeg trefzeker (1-0).

Het duel was nog geen drie minuten oud toen Danko Lazovic vanaf de linkerkant een geweldige voorzet gaf op Kerzhakov (foto), die de bal in de verre hoek knikte. Een uitstekende start voor de ploeg van trainer Luciano Spalletti, die zag dat Zenit voor rust voldoende kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden.

Kerzhakov was nog twee keer dicht bij een treffer, waarvan één keer uit een vrije trap van ruim dertig meter, en ook Roman Shirokov was gevaarlijk. Auxerre hield het echter bij 1-0, waarna de wedstrijd na rust kantelde. Shirokov kreeg in de 47ste minuut nog wel een grote kans op de 2-0, maar na die mogelijkheid namen de Fransen het initiatief over van Zenit.

De thuisclub leek op twee gedachten te hinken. Enerzijds leek de ploeg vooral geen treffers te willen incasseren, maar juist door zich terug te trekken werd Auxerre gevaarlijk. Het leverde echter geen gelijkmaker op, waardoor Zenit een prima uitgangspositie heeft voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League.