Vlaar zit stuk na veroorzaken penalty: 'Ik snap het niet'

Uitgerekend in de voor hem zo vertrouwde Kuip speelde Ron Vlaar donderdagavond een negatieve hoofdrol in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen Feyenoord (3-1). De verdediger veroorzaakte tot zijn eigen onvrede een penalty.

Vlaar struikelde wat ongelukkig en nam in zijn val ook Terence Kongolo mee naar de grond. Arbiter Danny Makkelie wees direct naar de stip en Dirk Kuijt verzilverde het buitenkansje (3-1). 'Ik gleed weg en weet nog steeds niet hoe ik de hiel van Kongolo raak', stamelde de aanvoerder van AZ na afloop tegenover FOX Sports.

'Ik begrijp het niet. Ik heb eigenlijk niks gedaan. Maar het is een penalty volgens de scheidsrechter en dan is het gebeurd. We staan nu met lege handen. Het ging om een finaleplaats en die hebben we niet gehaald. Dit is heel zuur, dit doet wel even pijn bij alle jongens. Wat nu? Even slikken en weer doorgaan, we moeten ons nu richten op de competitie, op de derde plaats.'

Vlaar besefte na afloop dat AZ een enorme kans op het winnen van een prijs had laten liggen. 'Dichtbij, maar ook weer niet. In de tweede helft speelden we veel beter dan voor rust en maken we ook de gelijkmaker. We kregen kansen op de 2-1, maar uiteindelijk gaat het toch mis. Wij werken de bal niet goed weg en dan scoort Feyenoord. Voor rust kwamen we niet aan voetballen toe. Stijn Wuytens en ik kregen geen ruimte in de opbouw.'