Vitória Guimarães kan Benfica niet van dubbel afhouden

Benfica heeft na het kampioenschap ook de Portugese beker in de wacht gesleept. In het Estádio Nacional was de Portugese grootmacht te sterk voor Vitória Guimarães: 2-1.

Vitória Guimarães won één keer eerder de beker en in die wedstrijd in 2013 wonnen ze uitgerekend van Benfica. Destijds wist de formatie uit Guimarães een achterstand in de laatste tien minuten om te buigen in een 2-1 overwinning. Met dit sprookje in het achterhoofd begon de nummer vier van Portugal aan de wedstrijd. Benfica walste twee weken eerder tijdens het kampioensduel nog over Vitória Guimarães heen (5-0)

In de eerste helft wist Benfica bijna niet door de verdediging van Vitória Guimarães heen te spelen en deelde het slechts enkele speldenprikjes uit. Een kopbal van verdediger Luisão leverde de grootste kans op, maar de inzet van de 36-jarige Braziliaan verdween naast het doel. Vitória Guimarães stond verdedigend goed, maar bracht aanvallend weinig.

Direct na rust leverde de eerste mogelijkheid direct een doelpunt op. Raúl Jiménez brak de ban door in de rebound de bal over doelman João Miguel te stiften. De Mexicaan trok na zijn treffer een masker over zijn gezicht, wat hem een gele kaart opleverde.

Niet veel later maakte Eduardo Salvio een einde aan alle hoop van Vitória Guimarães. De Argentijn kopte op schitterende wijze de tweede treffer tegen de touwen, waardoor de ploeg van Pedro Martins een nog groter wonder nodig had dan vier jaar geleden. Jonas kon de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar zijn kopbal strandde op de lat.

Op het moment dat het leek alsof Benfica niet meer in de problemen zou komen, kopte Bongani Zungu uit het niets raak uit een corner. Er gloorde weer hoop voor Vitória Guimarães, maar dit keer bleef een stunt uit. Benfica greep vijftien dagen na het kampioenschap ook de beker en pakte hiermee de dubbel in Portugal.