Benfica haalt kampioenschap op indrukwekkende wijze binnen

Benfica heeft zich zaterdagavond voor de vierde keer op rij gekroond tot kampioen van Portugal. De ploeg van trainer Rui Vitória was in de kampioenswedstrijd met 5-0 te sterk voor Vitoria Guimarães.

De ploeg uit Lissabon had aan een punt genoeg om de landstitel binnen te halen, maar trof met Vitoria Guimarães een pittige tegenstander. De nummer vier van de Primeira Liga won zijn laatste zeven competitieduels.

In het eigen Estádio Da Luz liet Benfica er echter geen gras over groeien. Na ruim een kwartier stond het al 2-0. Franco Cervi opende de score uit de rebound na een schot van Jonas. Doelman Ederson Moraes stuurde Raul Jiménez met een snelle uittrap weg, waarna de Mexicaan de keeper omspeelde en scoorde.

De wedstrijd was al vroeg beslist, maar Benfica was niet van plan gas terug te nemen. Nog voor rust sloegen de gastheren nog twee keer toe. Eerst scoorde Pizzi op aangeven van Jonas na een snelle aanval. Even later ging het andersom. Jonas, vorig jaar nog goed voor 32 competitietreffers, werd bediend door Pizzi en stiftte de bal met heel veel gevoel over de doelman heen.

De 33-jarige Braziliaan mocht halverwege de tweede helft vanaf de strafschopstip aanleggen voor zijn tweede treffer van de avond en maakte geen fout. Jonas, die een groot deel van het seizoen moest missen vanwege blessureleed, schoot de penalty overtuigend binnen en liet daarmee zijn twaalfde competitietreffer aantekenen.

Door de grootste competitiezege van het seizoen kroonde Benfica zich voor de vierde keer op rij en de 36ste keer in totaal tot kampioen van Portugal. Met nog één duel te gaan is de ploeg uit Lissabon niet meer te achterhalen door FC Porto. De 5-0 overwinning - het had ook nog hoger kunnen uitvallen - betekende tevens een prima generale voor de bekerfinale tussen Benfica en Guimarães op 28 mei.