Vitesse verpest bijzondere wedstrijd Jans

FC Groningen gaf het bijzondere duel voor trainer Ron Jans geen passende uitslag. Vitesse met Lasse Nilsson voorop was spelbreker in Euroborg (2-3).

Jans had wat te vieren. Met zijn 226ste Eredivisie-wedstrijd op de bank bij FC Groningen evenaarde hij het clubrecord van Hans Westerhof. Maar het resultaat verpestte het bijzondere duel voor Jans.

Vitesse was in Euroborg aanvankelijk de betere ploeg en bracht dat ook via Nilsson tot uitdrukking in de score (foto onder). FC Groningen herstelde zich van het ongeïnspireerde begin. De gelijkmaker viel op slag van rust. Goran Lovre kreeg de treffer op zijn naam, maar Vitesse-keeper Eloy Room mocht zich de 1-1 aanrekenen. Room kende een ongelukkige entree in Euroborg. De twintigjarige goalie moest tien minuten voor rust aan de bak, omdat Piet Velthuizen niet verder kon. Een ongelukkige botsing met zijn eigen verdediger Sébastien Sansoni was de oorzaak van de keeperwissel van Vitesse.

Room herstelde zich van zijn fout en leverde zo zijn bijdrage aan het succes in Euroborg. Want met zijn reddingen in de slotfase voorkwam hij een geslaagde comeback van FC Groningen. De doelman hoefde alleen antwoord schuldig te blijven op een schitterend afstandschot van Danny Holla.

Vitesse kon die tweede Groningse treffer hebben. De Arnhemmers waren in het eerste kwartier na rust uitgelopen naar een 3-1 voorsprong. Nilsson was betrokken bij beide goals. Civard Sprockel tikte kort na rust een mislukt schot van de Zweed binnen. Na ruim een uur profiteerde Ricky van Wolfswinkel van het voorbereidende werk van Nilsson.

Vitesse is door de zege uit de degradatiezorgen en kijkt stiekem naar een plaats in de play-offs om één plaats in het UEFA Cup-toernooi. FC Groningen is ondanks de nederlaag al verzekerd van de extra competitie.