Vitesse verliest kort geding: proflicentie van de club in gevaar

Reacties

Vitesse heeft het kort geding dat het had aangespannen tegen stadion GelreDome verloren. De vordering is in zijn geheel afgewezen.

Vitesse verliest kort geding: proflicentie van de club in gevaar
© Pro Shots

De huurovereenkomst tussen Vitesse en de eigenaar van het stadion loopt op 1 oktober formeel af en de club en de eigenaar komen er tot op heden niet uit over een hernieuwing van de overeenkomst. Daarom heeft Vitesse een kort geding aangespannen, maar de rechtbank heeft de Arnhemse club niet in het gelijk gesteld.

Dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor de proflicentie van Vitesse. De club moet voor 1 maart kunnen aantonen aan de KNVB dat het volgend seizoen beschikt over een geschikte speellocatie en dat is nu niet het geval. Als Vitesse in de komende maand geen oplossing vindt, staat het voortbestaan (op het hoogste niveau) van de club op losse schroeven.

'Vitesse beraadt zich na het vonnis van de rechter op vervolgstappen', reageert de club in een statement. 'Aangezien de motivering ontbreekt, is het nog niet bekend hoe de voorzieningenrechter tot dit oordeel is gekomen. Na ontvangst van de motivering heeft Vitesse de mogelijkheid om hoger beroep in te stellen. Over de situatie met betrekking tot het stadiondossier staat Vitesse in contact met de KNVB.'

'Vitesse wil benadrukken dat het zich onverminderd zal blijven inspannen om de stadionkwestie voor de lange termijn op te lossen. De club vertrouwt onverminderd op een positieve afloop van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht. De club heeft er zodoende vertrouwen in dat het komend seizoen gewoon in GelreDome zal spelen.'

De zittingen voor de bodemprocedure vinden plaats op 9 en 14 maart. Naar verwachting duurt het dan nog enige tijd voordat er een uitspraak wordt gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.