Vitesse twee weken lang koploper en toch zorgen voor Slutsky

Leonid Slutsky kan twee weken lang genieten van de koppositie van Vitesse. Door de late zege op AZ (2-1) gaan de Arnhemmers de interlandperiode in als trotse koploper.

Vitesse
Vitesse
2 - 1
AZ
AZ

'Als we nu zouden stoppen met de competitie ben ik de gelukkigste man ter wereld', zo vertelde de Russische coach met een brede glimlach aan FOX Sports. Hij zag zijn ploeg winnen door een penalty van Matus Bero in de laatste seconde. 'Het was misschien niet onze beste wedstijd of tiki-taka-voetbal, maar we hebben karakter getoond. Soms is dat belangrijker.'

De Vitesse-trainer vertelde wel te vrezen voor Deadline Day. 'Ik ben bang dat we nog spelers kwijtraken. Ik kan er verder niet veel over zeggen, maar dat gevoel heb ik. Maar goed, voetbal is soms ook business. Soms moet ik me bij beslissingen neerleggen.

Bryan Linssen was vooral opgelucht. 'Het is leuk dat we even bovenaan staan, maar de overwinning is veel belangrijker', aldus de aanvaller, die bij de beslissende strafschop een déjà-vu kreeg. Twee weken geleden moest bij Vitesse tijdens de 3-0 zege op PEC Zwolle immers ook al een penalty over vanwege te vroeg inlopen. 'Voor de eerste pingel had ik ze al gewaarschuwd. Ze zeiden allemaal: "Ja, is goed." En die bal wordt genomen en ik dacht: Het zal toch niet. Maar toch wel hè. Maar goed, lekker belangrijk, we hebben gewonnen.

Verliezend trainer Arne Slot was niet eens erg ontevreden over het spel van zijn ploeg. 'Ik vond ons donderdag (tegen Antwerp, red.) helemaal niet zo goed, maar toen scoorden we in de laatste minuut. Vandaag speelden we wel goed, maar kregen we in de laatste minuut een strafschop tegen. In de eindfase waren we heel dominant en ik had ik het idee dat we konden winnen, helaas is dat niet gelukt.'