Vitesse raakt technisch directeur Spors kwijt aan Genoa

Reacties

Vitesse moet, drie weken voor het openen van de winterse transferwindow, op zoek naar een nieuwe technisch directeur. De Arnhemmers maken op de officiële website bekend dat Johannes Spors per direct naar Genoa vertrekt.

Vitesse raakt technisch directeur Spors kwijt aan Genoa
© Pro Shots

Spors (39) tekent een meerjarig contract bij Genoa, dat na zestien speelronden voorlaatste staat in de Serie A. De Duitser was ruim twintig maanden werkzaam bij Vitesse. Eind juni zette hij nog zijn handtekening onder een nieuw contract, tot medio 2024, maar desondanks laat hij de club nu achter zich.

'Het is niet makkelijk om Vitesse te verlaten, maar voor mij is het een prachtige uitdaging om in de Serie A aan de slag te gaan', zegt Spors op de website van Vitesse. 'Hoewel ik geen deel meer zal uitmaken van het project van Vitesse, heb ik er alle vertrouwen in dat de toekomst van de club er rooskleurig uitziet. Ik bedank alle stafleden, spelers, directieleden en andere collega’s voor de fijne samenwerking en wens ze veel succes met Vitesse.'

Algemeen directeur Pascal van Wijk betreurt het vertrek van Spors. 'Wij gunnen hem deze kans, maar vinden het tegelijkertijd jammer dat hij vertrekt', zegt hij. 'Ook de timing is niet ideaal, maar we zullen ons direct gaan focussen op het aantrekken van een waardige vervanger. Voor nu bedanken wij Johannes voor zijn inzet, toewijding en vakmanschap. Hij heeft een mooie bijdrage geleverd aan de (sportieve) groei van Vitesse en vertrekt via de voordeur naar Genoa.'

Marcel Klos, de assistent van Spors, gaat in de komende weken de lopende technische dossiers waarnemen. Vitesse gaat zich ondertussen beraden over de nieuwe invulling van de positie van technisch directeur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.