Vitesse op Rapport: verdedigers scoren ruime onvoldoende

Reacties

Verschillende spelers van Vitesse zakten donderdag door het ijs in de wedstrijd tegen Rapid Wien. Door een goal van Loïs Openda viel de schade nog mee.

Vitesse op Rapport: verdedigers scoren ruime onvoldoende
© Pro Shots
Rapid Wien
Rapid Wien
2 - 1
Vitesse
Vitesse

Het rammelde bij Vitesse achterin zoals het de laatste weken wel vaker chaos troef is in de defensie. In het eerste kwartier kostte dat de Arnhemmers twee tegengoals, daarna was er licht herstel waarneembaar maar het leed was al geleden. Het leverde doelman Jeroen Houwen en de drie centrale verdedigers (Danilho Doekhi, Dominik Oroz en Jacob Rasmussen) forse onvoldoendes op.

De aanvallende inbreng van de wingbacks Eli Dasa en Maximilian Wittek was in de tweede helft beter verzorgd. Middenvelder Sondre Tronstad behaalde een ruime voldoende voor zijn werk op het middenveld. Met name het doorjagen bij de goal van Openda was zeer belangrijk. Toni Domgjoni was negentig minuten lang een dissonant bij Vitesse.

Voorin werkte Adrian Grbic hard, viel Nikolai Baden Frederiksen behoorlijk in en was Openda ijverig als altijd. Naast de verdiende goal na rust miste hij ook nog twee grote kansen en de spits liep tegen een domme gele kaart (en dus een schorsing) aan.

De beoordelingen van Vitesse:

Jeroen Houwen 5
Eli Dasa 5,5
Danilho Doekhi 4
Dominik Oroz 4
Jacob Rasmussen 4
Maximilian Wittek 6,5
Sondre Tronstad 7
Toni Domgjoni 4,5
Yann Gboho 4,5
55. Nikolai Baden Frederiksen 6,5
Loïs Openda 6,5
Adrian Grbic 6
86. Thomas Buitink -
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.