Vitesse niet enige hoofdpijndossier voor Parry: Patro Eisden krijgt (nog) geen licentie

Reacties

De Belgische tweedeklasser Patro Eisden, in handen van beoogd Vitesse-eigenaar Coley Parry, krijgt voorlopig geen licentie voor het spelen van profvoetbal in het nieuwe seizoen. De club uit Belgisch Limburg maakt dat nieuws maandag bekend op de eigen website.

Vitesse niet enige hoofdpijndossier voor Parry: Patro Eisden krijgt (nog) geen licentie
© Pro Shots

Volgens Patro Eisden, dat zich vrijdagavond plaatste voor de play-offs om promotie naar de Jupiler Pro League, is er geen groot probleem en voldoet de club aan alle financiële verplichtingen. 'Maar door fouten op administratief vlak en het verkeerd uploaden van documenten in het electoraal licentiesysteem is de deadline niet gehaald', aldus de club uit Maasmechelen. Het dossier van de Belgische voetbalbond is overigens vrij vernietigend: de KBVB stelt meermaals onvoldoende te zijn geïnformeerd door de club.

Patro Eisden heeft er vertrouwen in dat de licentie in 'tweede zit' wél verkregen zal worden. Dat is overigens in België niet ongebruikelijk: in de afgelopen jaren hebben heel veel clubs hun licentie van de Belgische voetbalbond pas in tweede instantie verkregen. Hoe dan ook heeft Parry er een probleem bij, nadat Vitesse vrijdag een historisch hoge puntenaftrek ontving en ook nog allerminst zeker is van een licentie voor het spelen van betaald voetbal in het seizoen 2024/25.

Bekijk hier al onze video's
Meer Patro Eisden
Meer over Patro Eisden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.