Vitesse moet tegen ADO vrezen voor evenaring historische thuisreeks

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De laatste wedstrijd van de speelronde staat om 16.45 uur op het programma in Arnhem: Vitesse versus ADO Den Haag.

Vitesse moet tegen ADO vrezen voor evenaring historische thuisreeks

Vitesse - ADO Den Haag

 
Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Ed Janssen
Laatste 5 Eredivisie-duels Vitesse:5 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels ADO Den Haag:7 punten

Actueel

• Na een prima start van het seizoen komt Vitesse de laatste weken iets minder uit de verf. Afgelopen weekeinde gingen de Arnhemmers met 4-2 onderuit bij FC Groningen, hetgeen de eerste verliesbeurt buitenshuis betekende. ADO Den Haag presteert de voorbije periode uitstekend en is Vitesse inmiddels tot op twee punten genaderd.

Vitesse is tot nu toe de meest effectieve ploeg in de Eredivisie. 24 van de 121 schoten mondden uit in een doelpunt, hetgeen neerkomt op een conversie van 19,8 procent.

• Afgelopen week zorgde Melvyn Lorenzen voor ADO's gelijkmaker in het duel met Heracles Almelo. De spits werd de eerste speler met de Oegandese voetbalnationaliteit die scoorde in de Eredivisie.

Vitesse won geen van zijn laatste vijf Eredivisie-thuisduels. De laatste keer dat de Arnhemmers in hetzelfde seizoen zes keer op rij het thuispubliek niet op drie punten konden trakteren was tussen augustus en november 2010.

Donderdag pakte Vitesse een punt tegen Lazio in het Europa League-toernooi.

• De ploeg van Henk Fraser is de koning van de eerste helft: geen club pakte meer punten als een voetbalwedstrijd slechts 45 minuten zou duren. ADO Den Haag zou in dat alternatieve klassement juist onderaan staan.

Liefst zeven van de vijftien Eredivisie-goals van ADO Den Haag dit seizoen kwamen voort uit een doodspelmoment, oftewel 47 procent. Bij geen enkele andere club is dit aandeel zó hoog.

Samenvattingen vorige Eredivisie-wedstrijd

Vorige week zondag verloor Vitesse met 4-2 bij FC Groningen in een bijzonder duel.
ADO Den Haag zette vorige week met ruime cijfers Heracles Almelo aan de kant.

Historie

Vitesse won precies de helft van zijn twintig eerdere Eredivisie-thuisduels met ADO Den Haag. De residentieclub kwam tot vier zeges en zes keer rolde er een gelijkspel uit de bus.

• Sinds de laatste promotie van ADO Den Haag naar de Eredivisie - in 2008 - is de balans tussen deze clubs precies in evenwicht. Beide teams wonnen zes keer en het werd ook zes keer gelijk.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Vitesse - ADO Den Haag:

SeizoenUitslag
2012/132-2
2013/140-0
2014/156-1
2015/162-2
2016/171-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.