Vitesse moet nog meer vrezen: RKC wint degradatiekraker en slaat gat

Reacties

RKC Waalwijk heeft drie belangrijke punten gepakt in het degradatieduel met Vitesse. De Waalwijkers vergrootten daarmee het gat op hun directe concurrent tot vijf punten.

Vitesse moet nog meer vrezen: RKC wint degradatiekraker en slaat gat
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 1
Vitesse
Vitesse

De wedstrijd tussen RKC en Vitesse was een strijd tussen de nummer 16 en 17 van de Eredivisie, een cruciaal duel dus in het gevecht tegen degradatie. Na een klein half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. David Min kopte een voorzet van rechtsback Julian Lelieveld achter de kansloze Eloy Room.

Ondanks de achterstand deed Vitesse niet per se onder voor RKC en in de tweede helft trokken de Arnhemmers de stand weer gelijk. Kacper Kozlowski bediende Paxten Aaronson met een slim boogballetje en de huurling van Eintracht Frankfurt schoot koeltjes raak. 

Na de gelijkmaker werd Vitesse wat sterker. Aaronson was dicht bij zijn tweede treffer, maar schoot rakelings voorlangs. Waar de bezoekers vergaten te scoren, had RKC aan één kansje genoeg om de 2-1 te maken. Reuven Niemeijer profiteerde van een inschattingsfout van Feyenoord-huurling Ramon Hendriks en maakte zijn eerste treffer in Waalwijkse dienst. 

In de slotfase nam Vitesse alle mogelijke risico's en dus ging ook Room mee naar voren bij een hoekschop. De doelman was daardoor niet op zijn post bij een snelle tegenaanval van RKC. Invaller Michiel Kramer kon de bal in een leeg doel schuiven en daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooien.

RKC Waalwijk Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
17
FC Volendam
31
4
7
20
30-75
-45
19
18
Vitesse
31
5
5
21
25-70
-45
2
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.