Vitesse mist de kansen en speelt gelijk tegen NAC

Ondanks een stortvloed aan kansen is Vitesse er niet in geslaagd in eigen huis te winnen van NAC Breda. De ploeg uit Arnhem was veel beter, maar hield slechts één punt over aan het duel (0-0).

Vitesse mist de kansen en speelt gelijk tegen NAC

Jelle ten Rouwelaar kreeg veertien schoten op doel te verwerken, maar hoefde geen één keer te vissen. Ismail Aissati, Nacer Barazite, Julian Jenner Nemanja Matic en Wiljan Pluim kregen in de Gelredome goede kansen om hun club op voorsprong te zetten, terwijl NAC daar helemaal niets tegenover kon stellen. Vooral na rust lieten de bezoekers uit Breda helemaal niets zien.

Aissati, Barazite en Matic waren van afstand gevaarlijk en Pluim schoot alleen voor Ten Rouwelaar over. De grootste kans was kort voor tijd voor Civard Sprockel. De verdediger zag zijn kopbal van de doellijn gehaald worden door Donny Gorter, de rebound viel voor de voeten van Lasse Nilsson. Maar de Zweed schoot hard naast het doel van de uitblinkende NAC-doelman Ten Rouwelaar.

Vitesse komt door het gelijkspel op vier punten uit zes wedstrijden, waardoor het vijftiende staat. NAC heeft drie punten meer dan de club uit Arnhem en bezet de tiende plaats in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's