Vitesse krijgt opnieuw boete van KNVB voor te laat aanleveren jaarrekening

Reacties

Vitesse heeft voor het tweede jaar op rij een boete gekregen van de KNVB vanwege het te laat aanleveren van de jaarrekening. Omdat de Amerikaanse overname van de Arnhemse club nog niet is afgerond, slaagde Vitesse er niet in om de deadline van 1 oktober te halen.

Vitesse krijgt opnieuw boete van KNVB voor te laat aanleveren jaarrekening
© Pro Shots

Vitesse diende een verzoek in bij de licentiecommissie van de KNVB om de jaarrekening later te mogen indienen. Dat mag, maar het niet halen van de deadline leverde de Arnhemmers wel een boete van twintigduizend euro op. 'Dat is nooit fijn, maar tegelijkertijd wordt ons nu wel - gedurende het overnameproces - de tijd gegeven om de jaarrekening alsnog af te ronden en in te dienen', vertelt interim-algemeen directeur Peter Rovers op de clubsite.

Vorig seizoen kreeg Vitesse een soortgelijke boete. Het slepende overnamedossier zorgt ervoor dat de problemen bij de club zich opstapelen. Accountant BDO weigerde vorige maand om de jaarrekening te tekenen omdat er onduidelijkheid bestaat over de continuïteit van de club, die formeel nog altijd in handen is van de Rus Valeri Oyf.

De KNVB doet onderzoek naar historische transacties bij Vitesse en naar de achtergronden van de beoogde nieuwe eigenaar, de Common Group. Tevens wordt bekeken of de deal niet in strijd is met de sanctieregelgeving tegen Russen en Russische bedrijven. Er zijn twee externe bureaus ingeschakeld om te helpen bij de onderzoeken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.