Vitesse heeft voor de derde keer op deze dinsdag beet en legt Room vast

Reacties

Eloy Room is de nieuwe doelman van Vitesse. De 34-jarige keeper komt transfervrij over van Columbus Crew, waar zijn doorlopende contract in onderling overleg was ontbonden, en heeft voor twee jaar getekend in Arnhem. 

Vitesse heeft voor de derde keer op deze dinsdag beet en legt Room vast
© Pro Shots

Vitesse zocht na het vertrek van de gehuurde Kjell Scherpen naar een ervaren keeper en wist al snel zeker dat het Room moest worden. De doelman wilde graag terugkeren en ging met Colombus Crew in gesprek over het verscheuren van zijn contract. Dat werd in de afgelopen dagen allemaal in orde gemaakt.

Nu keert Room terug op voor hem vertrouwde grond. De goalie werd opgeleid bij Vitesse en vertrok in 2017, na tussendoor verhuurd te zijn geweest aan Go Ahead Eagles, naar PSV. Daar werkte hij al samen met de huidige Vitesse-trainer Phillip Cocu. Room speelde na zijn tijd in Eindhoven drie seizoenen in de Major League Soccer.

'Het is geweldig om hier terug te komen', zegt Room op de Vitesse-website. 'Iedereen weet dat Vitesse en haar supporters een speciale plek in mijn hart hebben, omdat ik hier een groot deel van mijn carrière heb doorgebracht. Ik heb hier natuurlijk ook veel speciaals meegemaakt, waaronder mijn debuut in het profvoetbal en de bekerwinst. Ik hoop dat daar nu mooie herinneringen bij gaan komen. Daar ga ik in ieder geval alles aan doen.'

Voor Vitesse is Room de derde aanwinst van deze dinsdag: eerder werden Saïd Hamulic en Kacper Kozlowski al gepresenteerd. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen al op huurbasis voor de geel-zwarten. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.