Tweede versterking op één dag voor Vitesse

Reacties

Vitesse heeft Saïd Hamulic aan de selectie toegevoegd, een 22-jarige spits die overkomt van Ligue 1-ploeg Toulouse. Hamulic wordt in eerste instantie gehuurd, de Arnhemmers hebben tevens een optie tot koop bedongen.

Tweede versterking op één dag voor Vitesse
© Pro Shots

Hamulic speelt interlands voor Bosnië-Herzegovina, maar zag het levenslicht in Leiderdorp en groeide ook in Nederland op. Hij voetbalde in de jeugd voor onder meer Alphense Boys, Quick Boys en Go Ahead Eagles, maar de relatieve onbekendheid van Hamulic in ons land wordt verklaard door het feit dat zijn profcarrière zich tot dusver volledig in het buitenland afspeelde.

Via DFK Dainava Alytus (Litouwen), Botev Plovdiv (Bulgarije), FK Süduva Marijampole (opnieuw Litouwen) en Stal Mielec (Polen) kwam Hamulic in januari 2023 bij Toulouse terecht, waar hij onder meer de winst van de Coupe de France meemaakte. Veel speelde hij er nog niet, mede door de aanwezigheid van Thijs Dallinga. Technisch directeur Benjamin Schmedes is blij met zijn nieuwe aanwinst, vertelt hij op de clubwebsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Saïd is een beweeglijke aanvaller met veel mogelijkheden. Hij heeft een goed schot, is hongerig voor het doel en kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten. Naar dat type aanvaller waren we op zoek. We denken dat Saïd goed bij onze speelstijl past', aldus Schmedes. Ook de aanwinst zelf komt aan het woord.

'Ik had meteen al een goed gevoel bij Vitesse en dankzij de prettige gesprekken is dat gevoel alleen nog maar sterker geworden. Na een aantal jaren in het buitenland voelt dit als het juiste moment om mezelf te laten zien in de Eredivisie. Ik hoop mezelf verder te ontwikkelen bij Vitesse en met doelpunten en assists van waarde te zijn voor het team', aldus Hamulic.

Het is voor Vitesse de tweede aanwinst op dezelfde dag: eerder op dinsdag kwam vanuit GelreDome al het bericht dat huurling Kacper Kozlowski nog een jaar blijft.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Hamulić
Meer over S. Hamulić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.