Vitesse haalt troubleshooter in huis en hoopt opvolger Rovers snel aan te stellen

Reacties

Paul van der Kraan keert als adviseur terug bij Vitesse. De zeventigjarige bestuurder begint op 1 april en verricht zijn werkzaamheden in eerste instantie tot het einde van het seizoen. Ook hoopt de club snel een nieuwe algemeen directeur te kunnen presenteren.

Vitesse haalt troubleshooter in huis en hoopt opvolger Rovers snel aan te stellen

Van der Kraan is een oude bekende in Arnhem, waar hij tussen 2004 en 2012 de rol van algemeen directeur bekleedde. Dit keer gaat Van der Kraan zich als adviseur bemoeien met de beleidsvoering van Vitesse. De nummer zeventien van de Eredivisie zit zowel sportief als financieel in de problemen. Tot overmaat van ramp moet Vitesse vrezen de proflicentie te verliezen.

De hulp van Van der Kraan komt daarom als geroepen, stelt rvc-voorzitter Peter van Bussel. 'Het mag duidelijk zijn dat Vitesse in zwaar weer verkeert. Ik ben ontzettend blij dat Paul als adviseur in gaat stappen. Zijn kennis en ervaring kunnen we nu goed gebruiken. Op korte termijn hopen we ook een nieuwe, algemeen directeur te presenteren.'

Rovers
Tot voor kort was Peter Rovers nog algemeen directeur van Vitesse. De bestuurder maakte vorige zijn vertrek bekend en legt zijn werkzaamheden uiterlijk 31 maart neer. Het is niet bekend of van der Kraan ook als adviseur verbonden blijft aan FC Twente, waar hij fungeert als vraagbaak van algemeen directeur Dominique Scholten.

Gelredome-eigenaar Michael van de Kuit verklaarde zich vorige week bereid om Vitesse te redden. In een persbericht stelde hij dat hij club en stadion samen wilde brengen, maar tot een eerste gesprek hierover met de clubleiding kwam het niet. Meer daarover lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.