Vitesse grijpt naast koppositie door omstreden moment Doekhi

Reacties

Vitesse heeft zaterdagavond nagelaten de koppositie in de Eredivisie te grijpen. De ploeg van Leonid Slutsky leek op weg naar een overwinning op bezoek bij Heracles Almelo, maar dat mocht door een omstreden moment in de Arnhemse achterhoede toch nog het tweede punt van het seizoen bijschrijven.

Vitesse grijpt naast koppositie door omstreden moment Doekhi
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 1
Vitesse
Vitesse

Vitesse was voorafgaand aan dit weekend een van de zes ploegen die zeven punten achter hun naam hadden staan na de eerste drie duels. Aangezien de wedstrijden van AZ, Ajax en PSV wegens hun Europese beslommeringen allemaal zijn verplaatst door de KNVB naar eind september, konden de Arnhemmers zaterdag bij een zege alleen aan kop komen in de Eredivisie.

Voor tegenstander Heracles was het zaak na één punt uit drie duels de eerste zege van het seizoen te boeken en de eerste competitieoverwinning sinds 19 april. Op eigen veld had de ploeg van Frank Wormuth zelfs al sinds 6 april niet meer gewonnen. De Tukkers kregen kansen genoeg een einde te maken aan die negatieve serie, maar misten ze stuk voor stuk.

De grootste van allemaal was voor Mauro Júnior. Nadat beide ploegen in de eerste helft ondanks mogelijkheden over en weer niet hadden gescoord, had de van PSV gehuurde Braziliaan in de 51ste minuut de openingstreffer op zijn schoen. In plaats van een voorzet van Navajo Bakboord voor het lege doel in te tikken, kreeg Mauro Júnior de bal er nog naast.

Mauro Júnior kan zelf ook niet geloven dat hij de bal er niet in krijgt.
Mauro Júnior kan zelf ook niet geloven dat hij de bal er niet in krijgt.

Die enorme misser kwam Heracles uiteindelijk duur te staan. Bryan Linssen sloeg in de 66ste minuut namelijk wel toe. De ex-Heraclied schoot een voorzet van linksback Max Clark knap achter Janis Blaswich. De Duitse doelman lag voor rust nog in de weg bij een grote kans voor Tim Matavz en redde uitstekend met zijn voeten na een sterke actie van Jay-Roy Grot.

Een kwartier nadat Linssen dan toch voor de voorsprong had gezorgd, gaf Vitesse die weer uit handen. Verdediger Doekhi liet zich makkelijk wegzetten door Cyriel Dessers (foto), verloor de bal en zag de spits van Heracles koelbloedig zijn eerste treffer van het seizoen maken. De VAR keek nog wel naar het incident, maar stelde vast dat bij het duwtje te weinig gebeurde om de goal af te keuren.

Door het omstreden moment met Doekhi en Dessers mocht Heracles nog hopen op de eerste zege van het Eredivisie-seizoen, maar zover kwam het niet. Van der Water kreeg in de slotfase nogmaals een grote kans, maar Remko Pasveer redde. Het neemt niet weg dat Vitesse de koppositie aan Willem II moet laten. FC Utrecht en Sparta Rotterdam kunnen zondag hun kans grijpen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Er zit veel meer voetbal in Vitesse dan er onder Slutsky uitkomt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.