Vitesse geeft Sturing de tijd: 'Nu kan ik mijn stempel drukken en wat betekenen'

Reacties

Edward Sturing had niet gedacht dat Vitesse toch weer bij hem zou uitkomen in de zoektocht naar een tijdelijke opvolger van Leonid Slutsky. Nadat Sturing bedankte voor de rol van tussenpaus voor de korte termijn verdween technisch directeur Mo Allach naar de achtergrond en kreeg Sturing andermaal een telefoontje. Nu zei hij 'ja' voor de rest van het seizoen.

Vitesse geeft Sturing de tijd: 'Nu kan ik mijn stempel drukken en wat betekenen'
© Pro Shots

Vitesse legde contact met Sturing tijdens diens vakantie. 'Of ik erover wilde nadenken. Toen ik terugkwam, waren we er snel uit. Dit vind ik prettiger dan de vorige keer. Toen heb ik het acht wedstrijden gedaan; vier in de competitie, vier in de play-offs. Nu heb ik langer, in een half jaar kan ik mijn stempel drukken en wat betekenen', blikt Sturing vooruit op de tweede seizoenshelft.

De interim-trainer van de Arnhemmers wilde dat er hoe dan ook voldaan zou worden aan zijn wensen wat betreft de technische staf. Joseph Oosting, die direct na Slutsky's opstappen ten tonele verscheen, blijft behouden. Nicky Hofs en Raimond van der Gouw schuiven door. 'Met deze groep heb ik het vorige keer ook gedaan, ze zijn nog steeds allemaal bij de club. Dus dat is mooi', zegt Sturing.

Aan het begin van zijn vijfde termijn als trainer van Vitesse weet Sturing wat hij voor ogen heeft. De mensen moeten weer naar Gelredome komen. 'Daarin zit alles eigenlijk besloten. Zij willen aantrekkelijk voetbal en Vitesse zien winnen. Dat willen wij ook en we hebben het in eigen hand.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.