Vitesse blijft vechten tegen schorsing, Matavz kan spelen tegen PEC

Reacties

De schorsing die Vitesse-spits Tim Matavz - vijf duels, waarvan één voorwaardelijk - eerder kreeg voorgelegd, blijft staan. Vitesse gaat echter in hoger beroep. De Sloveen kan dit weekend dus gewoon spelen tegen PEC Zwolle.

Vitesse blijft vechten tegen schorsing, Matavz kan spelen tegen PEC

Met de uitspraak volgt de KNVB-tuchtcommissie de aanklager, die Matavz dus effectief voor vier duels aan de kant wilde houden als straf voor diens elleboogstoot in het duel met SC Heerenveen van afgelopen zaterdag.

Matavz was ontsnapt aan een rode kaart na de overtreding op Denzel Dumfries. De actie was scheidsrechter Allard Lindhout ontgaan. De aanklager van de KNVB ging op basis van de beelden en verklaringen over tot vervolging en stuurde een schikkingsvoorstel – vijf duels waarvan één voorwaardelijk – richting Arnhem.

Vitesse wees het voorstel af en stelde donderdag voor de tuchtcommissie dat er geen sprake was geweest van een elleboogstoot, volgens de tuchtregels. Bovendien verwees de Arnhemse club naar eerdere uitspraken, waarbij onder anderen Tonny Vilhena en Tom Beugelsdijk milder werden bestraft (vier duels, waarvan één voorwaardelijk).

Het verweer van Vitesse had geen resultaat. De tuchtcommissie achtte een sanctie op zijn plaats en bleef dan ook bij de eis van de aanklager, maar ook daar leggen de Arnhemmers zich niet bij neer. Komend weekend speelt Vitesse tegen PEC Zwolle, in die wedstrijd kan Matavz dus 'gewoon' spelen.

Samenvatting Vitesse - SC Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.