Vitesse blijft strijdbaar: 'Genoeg positieve dingen uit deze wedstrijd te halen'

Vitesse heeft de handdoek allesbehalve gegooid in de Eredivisie. De Arnhemmers blijven strijdbaar en zijn erop gebrand om degradatie te voorkomen. Ook na de zure nederlaag tegen FC Twente. Vitesse knokte zich in de tweede helft terug na een slecht eerste bedrijf, maar bleven zonder punten achter.

Vitesse
Vitesse
1 - 2
FC Twente
FC Twente

'De teleurstelling overheerst', zei trainer Edward Sturing bij ESPN. 'We hebben de punten heel hard nodig. Helaas hebben we er nu weer nul. We kwamen onnodig op achterstand door een domme fout achterin. Daarna waren we het een poos helemaal kwijt.'

Sturing zag zijn ploeg in de tweede helft beter voor de dag komen en op 1-1 komen. 'In de rust hebben we aangegeven hoe meer ruimte konden krijgen op het middenveld. Dat lukte, waardoor we meer aan het voetballen kwamen. We hebben er alles aan gedaan, hetzelfde verhaal als iedere week, maar we zitten er weer net naast. We gaan door. We zetten stappen, als nummer zeventien tegen de nummer drie.'

Room
Sturing bleef positief en dat gold ook voor doelman Eloy Room. 'Eigenlijk hebben we bijna alles goed gedaan, we moesten alleen vaker scoren. Vorige week pakten we al punten. Dit waren dan een beetje bonuspunten geweest. We gingen nog vol voor de winst. Iedereen in het stadion stond erachter en met een beetje geluk was die goal nog gevallen. We kunnen de jongens niets verwijten. We kunnen genoeg positieve dingen halen uit deze wedstrijd. We strijden tot de laatste minuut.'