VI's Wereldelftal van 2019: is De Ligt beter dan deze geweldenaars?

Reacties

Nu 2019 op zijn einde loopt, stelt VI een Wereldelftal samen. Per positie selecteerden we op de redactie vijf spelers. De definitieve keuze is aan jullie. In aflevering drie de eerste van de twee posities centraal achterin (Virgil van Dijk komt bij de andere aan bod), waarbij Matthijs de Ligt het opneemt tegen enkele geweldenaars.

VI's Wereldelftal van 2019: is De Ligt beter dan deze geweldenaars?
© Pro Shots

Leonardo Bonucci

Leek met Matthijs de Ligt te moeten uitmaken wie aan de zijde van Giorgio Chiellini in het centrum van de Juventus-achterhoede zou gaan staan. Na het wegvallen van Chiellini bleef Bonucci (32) staan. Als sterkhouder en aanvoerder miste de Italiaan dit seizoen nog geen duel in de Serie A, waarin hij bovendien al drie keer scoorde. Was vorig seizoen na zijn uitstapje naar AC Milan opnieuw een belangrijke pion bij het behalen van de landstitel en lijkt voorlopig nog niet uit de basis te verdwijnen, ook niet als Chiellini na de winter weer fit is.

Kalidou Koulibaly

Misschien wel de allerbeste centrale verdediger van de Serie A. Napoli pikte de beresterke Senegalees in 2014 voor minder dan acht miljoen euro op en had zijn defensieleider inmiddels al voor het tienvoudige kunnen verkopen aan de Engelse top. Voorzitter Aurelio De Laurentiis sloeg alle aanbiedingen af en dus speelt Koulibaly (28) nog altijd in Napels, al valt niet uit te sluiten dat het nog eens tot een toptransfer komt. Tekenend voor zijn status is dat de mandekker zo af en toe de band draagt als clubicoon Lorenzo Insigne niet meespeelt.

Matthijs de Ligt 

Zo onomstreden als bij Ajax is De Ligt (20) nog niet, maar ook in Turijn hebben ze inmiddels kennisgemaakt met Il Muro. Na een moeizaam begin maakte de topaankoop indruk met onder meer zijn eerste Serie A-goal in de derby tegen Torino. Won de Kopa Trophy als grootste talent van 2019 en kreeg een plek in het Wereldelftal van de FIFA. Dat had ongetwijfeld te maken met zijn indrukwekkende optredens voor Ajax, dat hij met een imposante kopbal tegen Juventus naar de halve finale van de Champions League leidde. 

Marquinhos

Is zo veelzijdig dat trainer Thomas Tuchel hem ook regelmatig als slot op de deur op het middenveld gebruikt. De Duitse coach van Paris Saint-Germain rouleert veelvuldig met zijn elftal, maar voor Marquinhos (25) is - mits fit - altijd een plaats ingeruimd. Werd afgelopen seizoen voor de vijfde keer op rij kampioen van Frankrijk met PSG en was in de zomer ook een belangrijke speler in het elftal van Brazilië dat de Copa América won. Kan gezien zijn leefijd nog jaren mee. PSG wil hem dan ook koste wat kost behouden.

Raphaël Varane

Maakte een minder seizoen door met Real Madrid, maar de individuele kwaliteiten van Varane (26) staan nog altijd buiten kijf. De Franse verdediger werd afgelopen zomer in verband gebracht met een transfer, maar drukte die verhalen zelf de kop in. Is inmiddels al bezig aan zijn zesde seizoen als basisspeler bij De Koninklijke en speelt een belangrijke rol in de plannen van Zinedine Zidane, nu de Fransman weer terug is op zijn post. Is bij de nationale ploeg van Frankrijk al regelmatig aanvoerder. 

Enkele spelers die door de redactie werden genomineerd, maar niet genoeg nominaties kregen voor een plek bij de beste vijf: Toby Alderweireld, José María Giménez, Diego Godín, Gerard Piqué en Stefan de Vrij.

Bepaal via onderstaande poll hoe VI's Elftal van het Jaar eruit komt te zien. Tijdens de laatste dagen van 2019 zullen alle posities en de trainer aan bod komen. Per dag behandelen we er twee. Begin januari wordt de uitslag bekend

Poll (gesloten) Welke centrale verdediger hoort thuis in VI's Wereldelftal van 2019?
  • 13% Leonardo Bonucci (Juventus) (1.441 stemmen)
  • 15% Kalidou Koulibaly (Napoli) (1.687 stemmen)
  • 60% Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus) (6.776 stemmen)
  • 3% Marquinhos (Paris Saint-Germain) (303 stemmen)
  • 9% Raphaël Varane (Real Madrid) (1.038 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.