Vinícius onderstreept topvorm bij Real, zorgen om Benzema

Real Madrid heeft geen fout gemaakt in de zestiende speelronde van LaLiga. Het team van Carlo Ancelotti was met 0-2 te sterk voor Real Sociedad, al zal men Anoeta met gemengde gevoelens verlaten. Karim Benzema viel immers geblesseerd uit en gevreesd wordt voor een serieuze hamstringblessure.

Real Sociedad
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid kwam kort na rust tot scoren, maar had in de eerste helft al mogelijkheden gekregen om de 0-1 aan te tekenen. De bedrijvige Vinícius Júnior zag twee schoten gekeerd worden door Álex Remiro, terwijl ook Luka Modric en Rodrygo op de doelman stuitten. Een fikse tegenvaller vormde het uitvallen van Benzema, die na zeventien minuten naar zijn hamstring greep en werd vervangen door Luka Jovic. Het is dus zeer de vraag of de Fransman in actie kan komen tegen eerst Internazionale en daarna tegen Atlético Madrid.

Real Sociedad had voor rust relatief veel balbezit en probeerde wel aan te vallen, maar dat leidde, mede door uitstekend verdedigen van Éder Militão, niet tot grote kansen. De beste mogelijkheid was voor Mikel Oyarzabal, die vlak voor rust in het zijnet mikte. De gastheer schoot voor de derde keer dit seizoen in de eerste helft van een competitiewedstrijd niet tussen de palen. In de tweede minuut van de tweede helft kwam het scorebord in beweging: Vinícius trok vanaf links naar binnen, kreeg de bal terug van Jovic en volleerde raak in Remiro's korte hoek. Het was Vinícius' tiende competitiedoelpunt van het seizoen en daarmee had Real zijn gewenste voorsprong te pakken.

Tien minuten later was het de aangever bij de 0-1 die zelf scoorde. Na een hoekschop van Toni Kroos kopte Casemiro de bal richting het vijfmetergebied, waar Jovic stond af te wachten om binnen te kunnen koppen. De Serviër maakte zijn eerste doelpunt voor Real sinds 9 februari 2020. In grote delen van het restant van de wedstrijd lieten de bezoekers het balbezit aan de thuisploeg. Dat kon De Koninklijke met een gerust hart doen, want de Basken slaagden er niet in om Thibaut Courtois serieus op de proef te stellen. Real Madrid kan zich nu richten op thuisduel van aanstaande dinsdag met Internazionale.