Vinícius heeft droomtegenstander in WK-finale: 'Vrees dat het niet lukt'

Reacties

Vinícius Júnior heeft naar eigen zeggen de beste week van zijn leven achter de rug. De linksbuiten van Real Madrid maakte het winnende doelpunt in de Champions League-finale tegen Liverpool (0-1) en wordt sindsdien alom bewierookt. Neymar vindt Vinícius zelfs de beste gegadigde voor de Ballon d'Or, maar daar gaat hij zelf niet in mee.

Vinícius heeft droomtegenstander in WK-finale: 'Vrees dat het niet lukt'
© Pro Shots

Japan
Japan
0 - 1
Brazilië
Brazilië

'Op basis van de wedstrijden die ik heb gezien, zou ik 'm aan Vinícius geven', liet Neymar, ploeggenoot van Vinícius bij de nationale ploeg van Brazilië, vorige week weten in een interview met TNT Sports. In de aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tussen Japan en Brazilië reageert Vinícius op die woorden. 'Het doet me goed om dat te horen van Neymar, maar naar mijn idee verdient Karim Benzema het meer', maakt hij duidelijk.

© Pro Shots

Vinícius onderhoudt een goede relatie met Benzema, met wie hij een kleedkamer deelt in Estadio Santiago Bernabéu. 'Hij zegt weleens tegen me dat hij hoopt op een WK-finale tegen Brazilië. Ik vrees dat het hem niet gaat lukken, haha. Maar we hopen het vooral zodat we elkaar niet hoeven te elimineren voor de finale. Moge de beste dan winnen in de finale.' Alleen als Frankrijk en Brazilië allebei op dezelfde positie eindigen in hun poule (allebei eerste of tweede), is een onderlinge finale mogelijk.

'Brazilië behoort tot de favorieten op het WK, maar dat geldt ook voor landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje', zegt Vinícius als hij wordt gevraagd naar de titelkansen van zijn land. 'Er zijn veel favorieten. We weten dat op het WK alles kan gebeuren.' Vinícius maakt duidelijk dat de WK-titel zowel het collectieve als zijn persoonlijke einddoel is. 'Dit was zeker de beste week van mijn leven, maar zoals ik al eens heb gezegd: ik wil niet dat het hier stopt.'

'Ik wil geschiedenis blijven schrijven en grote dingen bereiken. Het is een grote verantwoordelijkheid om op mijn 21ste te scoren in de Champions League-finale en om voor de nationale ploeg te spelen, maar ik kan daardoor wel blijven dromen', concludeert de dertienvoudig international. Brazilië won donderdag met 1-5 in een vriendschappelijk duel met Zuid-Korea en sluit de interlandperiode maandagmiddag af met een wedstrijd in Tokio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.