Vindahl is plek onder de lat kwijt bij AZ na wisselvallig debuutseizoen

Reacties

Peter Vindahl is niet langer de eerste keus onder de lat bij AZ. Na een wisselvallig debuutseizoen in de Eredivisie moet de Deense doelman voorlopig plaatsmaken voor Hobie Verhulst, zo bevestigt trainer Pascal Jansen via de officiële clubkanalen.

Vindahl is plek onder de lat kwijt bij AZ na wisselvallig debuutseizoen
© Pro Shots
Westerlo
Westerlo
0 - 1
AZ
AZ

'Op dit moment heeft Hobie de voorkeur', beaamt de trainer na de 0-1 zege op KVC Westerlo van zaterdag. 'We nemen de trainingssituatie ook mee. Hobie heeft vanaf het begin van de voorbereiding hele goede dingen laten zien.' AZ betaalde een jaar geleden nog circa 1,8 miljoen euro aan FC Nordsjaelland voor Vindahl, maar de doelman bleek niet altijd betrouwbaar. Zo beging hij fouten in wedstrijden tegen Fortuna Sittard en FC Twente.

'Peter heeft iets meer referentie nu hij hier al een seizoen speelt en traint', erkent Jansen evenwel. 'Dat neem je allemaal mee in de beoordeling en dat overleg ik met de staf, met Nick van Aart in het bijzonder als keeperscoach, en op basis daarvan maak ik de keuzes.' Verhulst, die in 2020 transfervrij overkwam van Go Ahead Eagles, stond zes keer in het doel in een officiële wedstrijd van AZ.

In de huidige voorbereiding had Verhulst in drie van de vier oefenduels een basisplaats. In de laatste twee wedstrijden, acht dagen geleden tegen Olympiakos Piraeus (1-0 nederlaag) en zaterdag tegen Westerlo, bleef hij als een van de weinige spelers negentig minuten op het veld staan. Omdat AZ donderdag al aantreedt tegen Tuzla City in de tweede voorronde van de Conference League, moet Jansen nu al zijn eerste doelman aanwijzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.