Vincent Janssen mag hopen op duel met Liverpool op WK voor clubs

Reacties

Een van de halve finales op het WK voor clubs van later dit jaar in Qatar wordt mogelijk een Nederlands onderonsje. Het Liverpool van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kan het Monterrey van Vincent Janssen treffen, zo heeft de loting maandagmiddag uitgewezen.

Vincent Janssen mag hopen op duel met Liverpool op WK voor clubs

Janssen keek afgelopen zomer bij zijn komst in Mexico al uit naar het WK voor clubs, waarvoor Monterrey zich als winnaar van de CONCACAF Champions League heeft geplaatst. Ongetwijfeld zal de 25-jarige spits toen al hebben gehoopt op een confrontatie met Liverpool. Daarvan kan het nu dus ook komen, als Monterrey in de kwartfinale afrekent met de winnaar van het duel tussen gastheer Al Sadd en Hienghène Sport (Oceanië).

Liverpool stroomt als winnaar van de Europese Champions League pas in de halve finale in, net als de winnaar van de Copa Libertadores. Dat laatste toernooi is nog in volle gang, net als de Aziatische versie van de Champions League. De kampioen van Azië neemt het in de andere kwartfinale op tegen de Afrikaanse kampioen Espérance de Tunis. De winnaar van dat duel stuit in de andere halve finale dan op de Zuid-Amerikaanse kampioen.

Het WK voor clubs wordt van 11 tot en met 21 december gespeeld in Qatar en is een van de laatste edities die in het huidige format wordt gespeeld. De FIFA heeft ervoor gekozen vanaf 2021 om de vier jaar een groot toernooi te organiseren met 24 deelnemers, in plaats van de jaarlijks herhalende competitie waaraan maar zeven clubs deelnemen. Op die manier hoopt de wereldvoetbalbond het aanzien van het WK voor clubs te vergroten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.