Qatar mag ook WK's voor clubteams organiseren

Reacties

Qatar mag niet alleen het WK in 2022 voor landenteams organiseren, ook het WK voor clubteams zal in zowel 2019 als 2020 in Qatar worden gehouden. Dat is maandag door het hoogste bestuursorgaan van de FIFA bepaald tijdens een congres in Parijs. 

Qatar mag ook WK's voor clubteams organiseren

Qatar mag daarmee de laatste twee wereldkampioenschappen organiseren in de huidige vorm. De wereldkampioenschappen voor clubteams gaan namelijk vanaf 2021 op de schop. Vanaf dan zullen geen zeven, maar liefst 24 teams deelnemen aan het WK.

Het WK voor clubteams vormt volgens de FIFA een mooie test in aanloop naar het WK 2022, dat in Qatar gehouden zal worden. De beste clubteams van elk werelddeel strijden immers steevast in december om de mondiale titel en dat zal ook (voor het eerst) met het WK voor landen het geval zijn. Qatar kan zo volgens de FIFA in vergelijkbare condities alvast een WK organiseren. De afgelopen twee jaar werd het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten gehouden. Sinds 2005 wisselden Japan, de Verenigde Arabische Emiraten en Marokko de organisatie af.

Deelnemers
Liverpool plaatste zich zaterdag automatisch voor het WK door de Champions League-finale met 0-2 te winnen van Tottenham Hotspur. Al-Sadd is als kampioen van het organiserende land ook automatisch geplaatst. Namens Oceanië doet Hienghène Sport uit Nieuw-Caledonië mee, Espérance de Tunis (Tunesië) en het Mexicaanse Monterrey zijn de afgevaardigden namens respectievelijk Afrika en Noord- en Midden-Amerika. Welke clubs namens Zuid-Amerika en Azië meedoen, wordt in november bekend. Dan vinden de finales plaats van de Copa Libertadores en de Aziatische Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.