Janssen legt keuze voor Monterrey uit en verheugt zich op WK voor clubs

Reacties

Vincent Janssen is gepresenteerd bij Monterrey. De zeventienvoudig international legde in de nacht van maandag op dinsdag zijn keuze voor de Mexicaanse topclub uit.

Janssen legt keuze voor Monterrey uit en verheugt zich op WK voor clubs

Een verhuizing naar Mexico is immers niet bepaald een logische stap voor een uit Europa afkomstige voetballer. Janssen had echter meteen een goed gevoel na het eerste contact met de houder van de CONCACAF Champions League. 'Vanaf de eerste minuut dat ze contact met me opnamen, waren de mensen van de club erg vriendelijk en spraken ze met veel trots over het team en lieten ze me alles bij de club zien', vertelde Janssen.

De 25-jarige spits, in 2016 nog de coming man in het Nederlandse voetbal toen hij als topscorer van de Eredivisie van AZ naar Tottenham Hotspur verkaste, denkt in Mexico zijn loopbaan weer op de rit te kunnen krijgen. 'Ik ben erg blij dat ik hier heb getekend. Ik denk dat dit een geweldige competitie is met veel sterke teams en erg goede ploeggenoten. Dit is voor mij een geweldige stap en ik kan niet wachten om te laten zien wat ik kan.'

De bij Spurs op een zijspoor geraakte Janssen, die in het seizoen 2017/18 al op huurbasis voor Fenerbahçe speelde. is niet bang voor aanpassingsproblemen. 'Voetbal blijft voetbal. Als je in een nieuw land komt en bij een nieuwe club, moet je aan alles wennen en sommige dingen aanpassen. Maar iedereen in de club doet er alles aan om het makkelijker te maken voor me en ik zal mijn best doen om me zo snel mogelijk aan te passen.'

Janssen richt zich met Monterrey in eerste instantie op de Mexicaanse competitie, maar kijkt nu al uit naar de deelname aan het WK voor clubs van later dit jaar in Qatar. Monterrey neemt deel aan dat toernooi als winnaar van de CONCACAF Champions League. 'Dat is een kans die je niet vaak krijgt in je carrière, er spelen geweldige teams op dat toernooi', aldus Janssen, die nog even de tijd nodig heeft om honderd procent fit te worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. Janssen
Meer over V. Janssen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.