Villas-Boas: 'Verwachtingen over Spurs hooggespannen'

André Villas-Boas ziet Tottenham Hotspur niet als titelkandidaat. De Portugese manager denkt dat de concurrentie nog veel voorsprong heeft op de Noord-Londense club, die zich wel goed versterkte.

Villas-Boas: 'Verwachtingen over Spurs hooggespannen'

De afgelopen transferperiode raakten The Spurs weliswaar Gareth Bale kwijt aan Real Madrid, dat liefst 99 miljoen euro betaalde voor de Welshman. Maar voor dat geld haalde Villas-Boas zelf ook zeven nieuwe spelers naar White Hart Lane.

Paulinho (Corinthians), Nacer Chadli (FC Twente), Roberto Soldado (Valencia), Étienne Capoue (Toulouse), Vlad Chiriches (Steaua Boekarest), Erik Lamela (AS Roma) en Christian Eriksen (Ajax) kwamen Tottenham versterken. Desondanks denkt Villas-Boas niet dat zijn ploeg dit seizoen meespeelt om het kampioenschap.

'Het zijn lastige omstandigheden', weet Villas-Boas. 'Door alle investeringen zijn de verwachtingen hooggespannen, maar we moeten er nog wel een team van zien te smeden. Dat heeft zijn tijd nodig, terwijl onze concurrenten wat dat betreft al een voorsprong hebben. Die selecties zijn al jaren bij elkaar en dat is een groot voordeel.'

'Naar mijn mening hebben we goed geïnvesteerd in jonge spelers, die veel toekomst hebben', vervolgde de 35-jarige Portugees. 'Natuurlijk moeten zij nog veel stappen zetten, maar ze hebben het in zich om de wereldsterren van de toekomst te worden. De interlandbreak pakte gelukkig gunstig uit voor ons, aangezien niemand een blessure heeft opgelopen.'

Tottenham heeft na drie wedstrijden zes punten, waarmee het de zesde plaats bezet in de Premier League. Zaterdag komt Norwich City - dat negende staat - op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen