Villas-Boas zal CL-nachtmerrie van Marseille nooit vergeten

Reacties

Voor Olympique Marseille staat in de Champions League een ticket in de Europa League en vooral de eer op het spel. Voor trainer André Villas-Boas zou een succes een welkome troost zijn.

Villas-Boas zal CL-nachtmerrie van Marseille nooit vergeten
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
2 - 1
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Marseille verloor alle duels dit seizoen in de Champions League, waardoor het inmiddels dertien keer op rij op dit podium met lege handen achterbleef. In de Franse stad is de schaamte voelbaar voor deze historisch slechte reeks.

Niet in de laatste plaats bij Villas-Boas. De Portugese trainer zal het in de lengte der dagen niet meer vergeten. 'Het is een van mijn grootste mislukkingen in mijn carrière en eentje die ik niet kan wissen.'

De verrichtingen in Europa staan in schril contrast met de prestaties in de Ligue 1, waar Marseille al vier keer op rij heeft gewonnen. 'Er is een kloof tussen deze twee competities', zoekt Villas-Boas een verklaring. Het gebrek aan tegenstand in de Franse competitie kan in zijn ogen een rol spelen. 'Maar ik heb nog niet de antwoorden gevonden.'

Een succes tegen Olympiakos is ook noodzakelijk om niet via de achterdeur het Europese podium te verlaten. Marseille, waar Kevin Strootman vooral aan de kant staat, zal dan moeten afrekenen met de nachtmerrie die de Champions League is.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
5
1
0
13-1
+12
16
2
FC Porto
6
4
1
1
10-3
+7
13
3
Olympiakos Piraeus
6
1
0
5
2-10
-8
3
4
Olympique Marseille
6
1
0
5
2-13
-11
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.