Villas-Boas hekelt Bielsa-nominatie voor FIFA-prijs en noemt grote afwezige

Reacties

Olympique Marseille-trainer André Villas-Boas vindt het onbegrijpelijk dat Marcelo Bielsa kans maakt om tot Trainer van het Jaar te worden uitgeroepen in de prestigieuze FIFA-verkiezing.

Villas-Boas hekelt Bielsa-nominatie voor FIFA-prijs en noemt grote afwezige
© Pro Shots

De flamboyante manager van Leeds United strijdt met Hansi Flick (Bayern München), Julen Lopetegui (Sevilla), Zinedine Zidane (Real Madrid) en Jürgen Klopp (Liverpool) om deze prijs. Bielsa is een opvallende naam in het gezelschap. Met de Argentijn aan het roer promoveerde Leeds afgelopen zomer naar de Premier League.

'Het is een schandaal dat Thomas Tuchel niet bij de topvijf zit', zo foeterde Villas-Boas vrijdagmiddag tijdens een persconferentie. 'De FIFA slaapt. Bielsa? Hij heeft een prestigieuze titel gewonnen, maar hij hoort toch niet bij de beste vijf trainers van 2020? Het is een schandaal. Hij is kampioen geworden in het Championship. Tuchel won vier prijzen en bereikte de finale van de Champions League.'

Villas-Boas, die met Olympique Marseille dit seizoen een modderfiguur slaat in de Champions League, kwam eerder deze week ook al in het nieuws met een uitspraak. De Portugees stelde voor om het rugnummer 10 bij alle profclubs te 'bevriezen' als eerbetoon aan de woensdag overleden Diego Maradona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.