Villarreal komt met statement: Semedo verdacht van poging tot moord

Villarreal maakt voorlopig geen salaris over naar Rúben Semedo. De verdediger van de Spaanse middenmoter zit in de gevangenis, omdat hij wordt verdacht van onder meer poging tot moord.

Villarreal komt met statement: Semedo verdacht van poging tot moord

De 23-jarige Semedo werd afgelopen dinsdag gearresteerd, omdat hij samen twee anderen zou hebben ingebroken bij een voor de media nog onbekend persoon. Dit individu werd volgens Las Provincias vastgebonden en geslagen met honkbalknuppels. Semedo zou zelfs een pistool op het hoofd van de persoon hebben gedrukt en hebben gedreigd dat hij een vinger van hem zou afsnijden.

Het slachtoffer claimt dat de indringers verder 24.000 euro, een computer, verschillende horloges en andere spullen van waarde hebben meegenomen. De persoon in kwestie had Semedo en zijn neef herkend en de verdediger van Villarreal verscheen donderdag voor de rechter. Er is nu een zaak geopend tegen Semedo, die wordt beschuldigd van onder meer poging tot moord, bedreiging, illegaal wapenbezit en een overval met geweld.

In afwachting van het proces verblijft Semedo in de gevangenis van Valencia. Hij kan niet worden vrijgelaten op borgtocht, omdat de rechter vreest dat de Portugees dan wel eens zou kunnen vluchten. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het proces van start zal gaan en voor welke straf(fen) Semedo moet vrezen.

Semedo maakte afgelopen zomer voor veertien miljoen euro de overstap van Sporting Lissabon naar Villarreal en kwam in zijn tijd in Spanje al vaker met de politie in aanraking. Zo zou hij in november een vuurwapen bij zich hebben gehad in een nachtclub in Valencia en werd hij ervan beschuldigd dat hij bij een ruzie een glazen fles op het hoofd van een persoon had stuk geslagen.

Villarreal hield zich bij de arrestatie van Semedo nog op de vlakte, maar nu de verdediger achter tralies zit, heeft de Spaanse club zich in een statement uitgesproken over de situatie. Villarreal laat weten dat Semedo voorlopig geschorst is en dat er geen salaris meer wordt betaald, totdat de zaak is opgelost.

Bekijk hier al onze video's