Aston Villa heeft na een knappe comeback de degradatiekraker tegen Watford gewonnen. Voor AFC Bournemouth was er eindelijk weer eens iets te vieren.

Aston Villa
2 - 1
Watford
Watford

Toen Nigel Pearson op 6 december werd aangesteld als manager van Watford, was de club uit Londen hekkensluiter in de Premier League met slechts negen punten uit zestien duels. De achterstand op de veilige zeventiende plaats bedroeg zes punten. Pearson stond voor een zware opdracht, maar binnen de kortste keren zette hij de weg omhoog in met Watford. In de zeven duels die volgden, werden liefst veertien punten gepakt.

Voorafgaand aan de 24ste speelronde stond Watford boven de degradatiestreep, maar bij een nederlaag dinsdagavond zou Aston Villa de ploeg van Pearson weer passeren. Dat zou een nachtmerrie betekenen voor Troy Deeney, want als diehard Birmingham City-fan heeft de Watford-spits een hekel aan stadgenoot Villa. En die haat zet hij doorgaans om in doelpunten, want in de laatste drie duels tegen Villa scoorde hij vijf keer.

Dinsdagavond was Deeney opnieuw trefzeker tegen Villa. In de 38ste minuut kopte de spits de 0-1 binnen. Het was zijn vijfde doelpunt van het seizoen, waarvan zijn derde tegen het door hem zo gehate Aston Villa. Tien minuten na rust was Deeney dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar doelman Pepe Reina stond deze in de weg. Dat bleek een dure misser, want daarna kantelde de wedstrijd.

Kort na de misser van Deeney kwam Douglas Luiz binnen de lijnen bij de thuisclub, waar Anwar El Ghazi als spits speelde, en dat bleek een gouden wissel, want uit de rebound zorgde de Braziliaan in de 68ste minuut voor de gelijkmaker. Daar leek het bij te blijven, maar diep in de extra speeltijd zorgde Ezri Konsa voor 2-1. Watford staat daardoor ineens weer negentiende, terwijl Aston Villa nu de zestiende plek bezet.

AFC Bournemouth
3 - 1
Brighton & Hove Albion

AFC Bournemouth zat ook in de hoek waar de klappen vallen. De laatste zes duels in de Premier League leverden slechts één punt op, waardoor de ploeg van Nathan Aké, die de hele wedstrijd speelde, was afgezakt naar de negentiende plaats. Een overwinning was dus zeer welkom voor The Cherries.

En de drie punten kwamen er ook. Liverpool-huurling Harry Wilson opende in de 36ste minuut de score en door een eigen doelpunt van Pascal Gross werd het vijf minuten later 2-0. De definitieve beslissing viel in de 74ste minuut toen Callum Wilson 3-0 maakte. Aaron Mooy redde zeven minuten later nog wel de eer namens Brighton & Hove Albion, maar spannend werd het niet meer.

Everton
Everton
2 - 2
Newcastle United

Newcastle United zorgde dinsdagavond voor een van de meest spectaculaire ontsnappingen van dit Premier League-seizoen. Everton leek in eigen huis op weg naar een simpele zege. Door treffers van Moise Kean en Dominic Calvert-Lewin stond het tot de tweede minuut van de extra speeltijd 2-0, maar de bezoekers bleven geloven in een goede afloop. Dankzij twee treffers van verdediger Florian Lejeune, waarvan één omhaal, werd het nog 2-2.

Crystal Palace
0 - 2
Southampton
Southampton

Jairo Riedewald heeft met Crystal Palace in eigen huis verloren van Southampton. Nathan Redmond en Stuart Armstrong scoorden namens de bezoekers, die door de overwinning op Selhurst Park nu negende staan in de Premier League.