Aston Villa krijgt bezoek van staatsvijand nummer één

Reacties

Het topaffiche van de 23ste speelronde van de Premier League is natuurlijk de Londense derby tussen Chelsea en Arsenal, maar de meest pikante wedstrijd wordt gespeeld op Villa Park. Watford-aanvaller Troy Deeney zal niet heel vriendelijk verwelkomd worden.

Aston Villa krijgt bezoek van staatsvijand nummer één
© Pro Shots

Deeney is een voetballer van een uitstervend ras. Hij is een verdienstelijke spits met een karrevracht aan doelpunten achter zijn naam, maar daarnaast is hij ook niet vies van een sappig relletje. In 2012 moest hij zijn carrière als voetballer staken, omdat hij drie maanden de gevangenis in moest voor een vechtpartij. Hij keerde terug en schoot Watford in 2015 hoogstpersoonlijk naar de Premier League.

Na zijn tijd achter de tralies heeft Deeney zijn gedrag verbeterd, maar verbaal is hij nog steeds hetzelfde boefje. Niet zo lang geleden haalde hij de woede van Arsenal-spelers op zijn nek door het een club zonder ballen te noemen, maar bij Aston Villa is hij nog een stuk minder populair. Deeney is namelijk een die hard supporter van de stadsgenoot en grote rivaal: Birmingham City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Deeney heeft in zijn rijke carrière een aantal historische momenten meegemaakt, maar hij beschrijft zijn winnende treffer op Villa Park in 2015 als het absolute hoogtepunt van zijn loopbaan. Hij was de hele wedstrijd uitgejoeld en bespot en haalde achteraf dan ook nog even zijn gram bij het thuispubliek door een lange neus te maken (foto hierboven). Niet heel volwassen, wel typisch Deeney.

Maar het was natuurlijk niet genoeg. Achteraf kon hij het niet laten om nog even te vermelden dat Villa hem op vijftienjarige leeftijd een stage had aangeboden. 'Maar dat boeide me niet zoveel. Ik was meer geïnteresseerd in de meiden in het park. Ik ben van Birmingham, dat weet iedereen, daarom word ik hier ook altijd zo vriendelijk ontvangen. De fans zitten hier dicht op het veld, dus ik kon wel het een en ander verstaan, maar ik kan er wel om lachen.'

Villa was de laatste jaren uiteraard uit op revanche, maar in de twee volgende ontmoetingen op Vicarage Road scoorde Deeney allebei twee keer. Nu, drieënhalf jaar later, keert Deeney voor het eerst terug op Villa Park.

Di 21 jan. 2020

Wo 22 jan. 2020

Do 23 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Watford
Meer over Watford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.