Vilhena krijgt met Berg nog een oud-Eredivisiekracht bij Krasnodar

Reacties

Marcus Berg keert na twee jaar in het Midden-Oosten terug op de Europese velden. De Zweedse spits sluit aan bij FK Krasnodar.

Vilhena krijgt met Berg nog een oud-Eredivisiekracht bij Krasnodar

Berg speelde twee seizoenen in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Ain, waar hij ondanks 46 goals in 60 wedstrijden vertrok. De 32-jarige spits kon daardoor transfervrij worden ingelijfd door Krasnodar, dat de Zweedse international voor één jaar vastlegde.

Krasnodar doet voor het eerst een gooi naar een plaats in de Champions League. Met het oog op dat doel heeft de Russische club zich geroerd op de transfermarkt. In Nederland werden Younes Namli (PEC Zwolle) en Tonny Vilhena (Feyenoord) gevonden als versterkingen.

Berg is de volgende speler met Eredivisie-ervaring in de selectie van Krasnodar, dat ook voormalig AZ-aanvaller Ari in de gelederen heeft. Hij treft met Kristoffer Olsson en Viktor Claesson ook twee landgenoten. De aangetrokken Zweed zal waarschijnlijk de openingswedstrijd van het Russische seizoen missen. Krasnodar gaat zondag op bezoek bij Achmat Grozny.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.