Vijftigjarige 'King Kazu' plakt er nog een seizoen aan vast

Reacties

Kazuyoshi Miura wordt volgende maand 51 jaar, maar toch plakt de Japanse aanvaller er nog een seizoen aan vast bij Yokohama FC. De oudste speler ooit in het profvoetbal heeft zijn contract met één jaar verlengd bij de club uitkomend op het tweede niveau. 

Vijftigjarige 'King Kazu' plakt er nog een seizoen aan vast

Miura gaat alweer zijn 33ste seizoen in als profvoetballer. Vorig seizoen speelde hij Sir Stanley Matthews uit de boeken als oudste speler ooit. 'Ik speel altijd met mijn hart en zie altijd nieuwe uitdagingen. Ik denk zelfs dat ik nog elk seizoen leer', sprak King Kazu na zijn contractverlenging

Miura komt al sinds 2005 uit voor Yokohama FC, maar begon zijn loopbaan in 1986 bij São Paulo in Brazilië. Vier jaar later keerde de aanvaller terug naar Japan, waar hij uitgroeide tot een van de belangrijkste spelers van het land.

Voor het nationale elftal was Miura ook jarenlang een sleutelspeler. De 89-voudig international hielp Japan in 1992 aan de eerste Azië Cup in de historie en scoorde liefst twaalf keer in de kwalificatiereeks voor het WK van 1998. Pijnlijk was dat bondscoach Takeshi Okada de aanvaller vervolgens in het kader van verjonging niet opnam in zijn selectie.

Twee jaar later zette hij een punt achter zijn interlandloopbaan. Buiten Japan kwam Miura nog uit voor Genoa, Dinamo Zagreb en Sydney FC. Voorlopig lijkt er nog altijd geen einde te komen aan de imposante loopbaan van de Japanner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.