Vietto groeit bij Atlético: 'Ik ben hier een man geworden'

Reacties

Atlético Madrid-spits Luciano Vietto is dinsdagavond voor PSV een van de mannen om in de gaten te houden in de achtste finale van de Champions League. Het is volgens de Argentijn slechts wachten op doelpunten.

Vietto groeit bij Atlético: 'Ik ben hier een man geworden'

Twintig miljoen euro ontving Villarreal afgelopen zomer voor hem. Behendig, technisch, snel en een neusje voor de goal: Vietto moest het volgende wapen worden in de voetbalmachine van trainer Diego Simeone. Halverwege maart staat de teller op slechts drie treffers in dienst van de Madrilenen. Het is wennen in Vicente Calderón, erkent Vietto tegenover AS.

'Ik ben hier een man geworden. Atlético is niet vergelijkbaar met Villarreal. Hier speel ik voor prijzen, dat vereist dat ik iedere dag het maximale geef', aldus de Argentijn. Vietto opereert voorlopig in de schaduw van Antoine Griezmann, de Franse veelvraat die dit seizoen al 23 scoorde. Dat neemt niet weg dat Vietto wel degelijk van waarde is, benadrukte Simeone het voorbije weekend. Volgens de coach voetbalt zijn ploeg makkelijker met Vietto binnen de lijnen.

'De concurrentie is groot bij Atlético. Alle spelers geven honderd procent en dat is goed voor de groep. Dat maakt ons sterker. Ik krijg veel speeltijd, dus ik wanhoop niet', vertelt Vietto. Ook tegen PSV was de spits in de heenwedstrijd onfortuinlijk in de afwerking. Oog in oog met doelman Jeroen Zoet koos de Argentijn voor een stiftje (foto), maar dat was zonder succes. 'Het belangrijkste is dat ik van waarde ben voor het team, maar ik weet dat de goals zullen komen.'

Vietto trekt zich op aan routiniers als Juanfran en Gabi. 'Zij hebben al duizend gevechten meegemaakt. Zij zijn het voorbeeld voor de jongelingen', zegt de 22-jarige aanvaller, die PSV waarschuwt voor de kracht van Vicente Calderón. 'Bij wedstrijden zoals die van dinsdagavond voelt Calderón voor ons altijd als een veilige haven. De sfeer zal weer speciaal zijn. Het is alles of niets, maar we zijn kalm. Onze laatste wedstrijden hebben ons vertrouwen gegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.