Griezmann: code rood is weer van kracht

Reacties

Alle ogen zijn zondagavond (20.30 uur) bij Valencia-Atlético Madrid op Antoine Griezmann gericht. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit op het bezoek van de Fransman aan Mestalla.

Griezmann: code rood is weer van kracht

Radamel Falcao, Diego Costa en Antoine Griezmann: ze maakten van scoren een gewoonte onder de hoede van Diego Simeone. Waar Falcao een koele afmaker was bij Atlético en Diego Costa imponeerde met zijn temperament, daar is Griezmann er een van het verfijndere soort. Het maakt de Fransman niet minder effectief. Dat laatste is maar goed ook, want Los Colchoneros zijn in aanvallend opzicht grotendeels afhankelijk van de scherpte van de 24-jarige aanvaller. Tot opluchting van Simeone lijkt de smaakmaker de weg naar het doel na een periode van desoriëntatie weer blindelings te vinden. 

Griezmann stond al op jonge leeftijd te boek als een enorm talent, maar de weg naar de top was er niet een zonder hindernissen. Dat de clubtopscorer van Atlético als jeugdinternational een verblijf in een Parijse nachtclub verkoos boven de rust in het trainingskamp van Frankrijk Onder-21, schoot bijvoorbeeld in het verkeerde keelgat bij de Franse voetbalbond. Een disciplinaire schorsing was het gevolg. Van een gebrek aan discipline is inmiddels niets meer zichtbaar bij Griezmann, die net als alle andere Atlético-spelers door het vuur gaat voor Simeone. 

Op goede dagen heeft Atlético veel weg van een perfect getrainde speciale eenheid van een leger. Weinig tegenstanders hebben een antwoord op de vechtlust, gedrevenheid en tactische discipline van de Madrilenen. In het vijandelijke strafschopgebied beschikt de Champions League-opponent van PSV echter maar over één scherpschutter: Griezmann. Het linkerbeen van de Fransman is het meest effectieve wapen. Als de aanvaller zijn vizier niet op scherp heeft staan, dan heeft Atlético wat weg van een blaffende hond met een muilkorf om. 

De doelpuntloze periode van de technicus in aanloop naar het eerste duel met PSV (0-0) baarde Simeone dan ook ongetwijfeld zorgen. In vijf achtereenvolgende competitieduels kwam Griezmann niet tot scoren. Een betere locatie om een streep te zetten onder zijn lichte vormcrisis had de clubtopscorer niet kunnen kiezen. In Santiago Bernabéu velde hij stadgenoot Real Madrid vorige week met een rake knal (0-1). Dinsdag werd Real Sociedad het slachtoffer van de dadendrang van Griezmann, die de eindstand in het duel met zijn ex-club vanaf de strafschopstip op 3-0 bepaalde. 

De goals komen als geroepen voor Simeone en co. De defensieve linie van Atlético behoort zonder twijfel tot de beste van de wereld, maar de aanval blijft achter. Fernando Torres zoekt al sinds begin 2011 naar zijn vorm van weleer, zomeraankoop Luciano Vietto heeft tijd nodig om zich aan te passen, Jackson Martínez vertrok de voorbije transferperiode naar China en Ángel Correa staat niet bekend om zijn productiviteit. Zo is de druk hoog op Griezmann, die dit seizoen in de Primera División veertien keer scoorde. Atlético trof deze jaargang in totaal nog maar 39 keer doel. 

'Hij is voor ons net zo belangrijk als Messi, Suárez en Neymar voor Barcelona. Het is aan mij als trainer om hem steeds beter te laten worden', zei Simeone onlangs tegen AS. Het is voor PSV hopen dat die verbetering even op zich laat wachten. Het zal op 15 maart al lastig genoeg worden in Vicente Calderón. Allereerst mag de Valencia-defensie proberen wat de Real Madrid-verdedigers niet lukte: Griezmann afstoppen. PSV kijkt ongetwijfeld mee als de Fransman zijn doelpuntenjacht zondagavond in Mestalla vervolgt.

Programma
Real Madrid 05-03
16:00
Celta de Vigo
Villarreal 05-03
18:15
Las Palmas
Getafe 05-03
20:30
Sevilla
Deportivo La Coruña 05-03
22:05
Málaga
Real Betis Sevilla 06-03
12:00
Granada
Eibar 06-03
16:00
Barcelona
Real Sociedad 06-03
18:15
Levante
Sporting Gijón 06-03
18:15
Athletic de Bilbao
Valencia 06-03
20:30
Atlético Madrid
Espanyol 07-03
20:30
Rayo Vallecano
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.