Vierde club in drie jaar: Nani tekent bij Lazio

Reacties

Lazio heeft in de vorm van de dertigjarige Nani een opvolger gevonden van de naar AS Monaco vertrokken Keita Baldé. De Portugees komt over van Valencia, waar hij sinds de vorige zomer actief was. Vitesse is dit seizoen tegenstander van Lazio in de groepsfase van de Europa League.

Vierde club in drie jaar: Nani tekent bij Lazio

Op de donderdagochtend plaatste de club uit Rome een video op social media, waarin Nani met een sjaal van Lazio te zien was. Onder voorbehoud van een medische keuring tekent de buitenspeler later op de dag zijn contract. Nani maakte vooral naam als speler van Manchester United, waarmee hij vier keer de Premier League won en één keer de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de zomer van 2014 vertrok Nani op huurbasis uit Engeland, naar zijn voormalig werkgever Sporting Lissabon. Hij kwam in die periode niet voor in de plannen van toenmalig manager Louis van Gaal. Na een seizoen met zeven competitiedoelpunten keerde de Portugees terug bij Manchester United, om vervolgens voor zes miljoen euro verkocht te worden aan Fenerbahçe. Opnieuw bleef Nani maar één seizoen bij de club, Valencia telde vorige zomer ruim acht miljoen neer voor de flankspeler.

Nu Nani voor een debuut in Italië staat, speelt de linksbuiten straks dus voor zijn vierde nieuwe club in drie jaar tijd. De 112-voudig international van Portugal vervangt in Rome de voor dertig miljoen vertrokken Baldé, die zijn zinnen had gezet op een vertrek bij Lazio en die kreeg met een transfer naar de Franse kampioen Monaco.

Lazio verkocht deze zomer sowieso meer dan dat er uitgegeven werd. Baldé werd voor het hoogste bedrag verkocht, maar ook Lucas Biglia (17 miljoen, AC Milan) en Wesley Hoedt (16,5 miljoen, Southampton) gingen voor miljoenenbedragen weg. Daartegenover staat de komst van Adam Marusic, Lucas Leiva en Felipe Caicedo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.