Vier spelers van imponerend FC Den Bosch in Elftal van de Week

Reacties

FC Den Bosch trof vrijdag een tam Go Ahead Eagles tegenover zich, maar de Brabanders profiteerden ook wel op schitterende wijze. Onder aanvoering van Jort van der Sande (de aanvaller die bij alle goals betrokken was) en de jonge middenvelder Luuk Brouwers werkte de ploeg van trainer Wil Boessen een prima wedstrijd af. De verdedigers Bart Biemans en Jordy van der Winden completeren het Bossche kwartet spelers in het Elftal van de Week Jupiler League.

Vier spelers van imponerend FC Den Bosch in Elftal van de Week

Doelman Xavier Mous kon een uitverkiezing nauwelijks ontgaan. Een week nadat hij een strafschop keerde tegen Jong PSV zag de sluitpost nu Jupiler League-topscorer Mart Lieder twee keer vanaf elf meter falen tegen hem.

Andere uitblinkers van speeldag 16 die een plekje in het Elftal van de Week veroverden zijn Steven Pereira (de enige MVV-er die stand hield tegen Jong Ajax), Alexander Bannink (die Emmen naar een zege op Jong Utrecht leidde), Stefan Askovski (de beste Fortuna Sittard-speler in de come-back van de Limburgers tegen Jong PSV) en Che Nunnely (als buitenspeler van Jong Ajax een plaag voor MVV).

Koploper NEC haalde uit tegen FC Dordrecht. Met drie treffers (waarvan twee vanaf de strafschopstip) was Steeven Langil de meest trefzekere speler van de Nijmegenaren. Ferdi Kadioglu nam de mooiste voor zijn rekening. In het algemeen klassement veroverde ploeggenoot Arnaut Groeneveld zonder te spelen de eerste plek. De met een rugkwetsuur kampende linksbuiten profiteerde van de matige optredens van zijn rivalen Andrija Novakovich (Telstar) en Sonny Stevens (Go Ahead Eagles). Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Muhammed Mert (FC Den Bosch) en Kadioglu voegden zich bij de toppers in het klassement.

Spelersklassement na zestien speelronden:

   
1. Arnaut GroeneveldNEC6,88
2.Perr SchuursFortuna Sittard6,79
3.Sonny StevensGo Ahead Eagles6,78
4.Muhammed MertFC Den Bosch6,75
5.Ferdi KadiogluNEC6,73
6.Andrija NovakovichTelstar6,70
7.Carel EitingJong Ajax6,67
8.Branco van den BoomenFC Eindhoven6,66
 Hobie VerhulstFC Volendam6,66
10.Mohamed HamdaouiTelstar6,65
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.